En fradgande sprätthöna.

01022015-IMG_6729Idag var det 40 lååånga, låånga mil.

Men vi är framme! Helt underbart. Jag har varit spänd som en stålfjäder hela bilresan och typ kört mer bil än mannen som på riktigt satt vid ratten. Det var inget roligt före idag. Till en början var M så gullig och förstående och sa mest så älskling, jag köör ju lugnt, det är ingen fara. Men efter närmare 40 mil med en sprätthöna som typ fradgat fram körtips i ultrarapidfart och velat ha full kontroll åt alla håll och kanter, så var han inte lika len i tonen längre.. ha,ha!

Efter 7 timmar var vi framme.

Då hade vi i och för sig stannat på Biltema en sväng, varit på Ica Maxi i Umeå och utfodrat oss alla samt stannat en snabbis i Övik för något jätteviktigt; att få tag på den där himla Marabou Japp. Den som jag tjatade på mannen att köpa förra helgen, som han inte fick tag på och inte kompenserade med att köpa något annat chokladigt utan kom hem tomhänt och erbjöd en mangosmoothie istället. MANGOSMOOTHIE!? , sa jag. JAG VILLE JU HA CHOKLAD!!! 

Nåväl. Det där var förra söndagen och det funkade ju uppenbarligen med en mangosmoothie också. Men är man chokladsugen, så blir det liksom floppartat när något annat erbjuds, du förstår mig nog. Nu, är den där chokladen min i alla fall, och det som återstår är bara att se om den verkligen är så god som ryktet säger.

I alla fall.

01022015-IMG_6732

Vi är framme.

Här hemma i höga kusten, såklart. Har landat hos världens gladaste mormor och morfar. Liten är totalspeedad och vet inte hur mycket han ska busa. Som för att ta i kapp alla timmar han suttit stilla idag.

Mamman och pappan är rätt trötta. Har blivit ompysslade med stora kramar, himmelskt god middag och såna där lyxiga ord som gå och duscha ni, vi passar Sixten!

01022015-IMG_6734

Liten trampar på, håller i sig med ena handen eller ingen alls. Tore-hunden går efter som ett ulligt pärlband. Kanske, kanske har han en leverpastejbit som tappas på golvet snart? (så tänker Tore. Och masar vidare, efter den där lilla virvelvinden till bäbispojke).

Så, ja. Vi har det väldigt bra här. Och som du förstår, kommer det inte att gå någon nöd på oss. Vi ska precis hugga in på årets första semla. Mammas nybakade minisemlor. Håhå, den med mest grädde. Min.

01022015-IMG_6737

Tack för alla hållna tummar och kör försiktigt! idag!, rara Ni.

Kram/lillafrun

Kommentar

 1. Sara H

  Hej!! Förstår precis vad du menar både med att vara en sprätthöna i bilen och ha chokladsug 🙂 Vad skönt iaf att resan gick bra och att ni tog er fram välbehållna!! Vad härligt att få bli ompysslad av sina föräldrar, o det är ju bland det lyxigaste som finns !! Ha en fortsatt bra kväll! Med vänlig hälsning Sara

  Svara
  1. Lillafrun

   Åh vad skönt att jag inte är ensam!! 😀 ;D Ja, shit pommes… det var ingen rolig resa, alls. Men det gick ju bra, tack och lov.

   Det känns väldigt lyxigt att vara här, miljöombyte, få lite bebbepassning och bara ha det gott.

   Hoppas du har en skön kväll! KRAM

   Svara
 2. Tina

  Jag måste erkänna att jag nog tyckte både ni och min morbror (han skulle köra till Orsa från Uppsala) var lite galna idag. Snödrev och varning i både Svealand och Norrland. Fast hellre har jag riktig snö en detta snöslask som Stockholm erbjudit denna helg.
  Nu hoppas jag du får en fin vecka i Ångermanland med lagom kallt.

  Svara
  1. Lillafrun

   Ja, och du får tycka det. Jag tyckte också det.Hade på riktigt svårt att somna, då jag bara kunde tänka ”tänk om det hade hänt”, eller ”tänk om DET hade hänt”… och så vidare. Men nu gick det ju bra. Hoppas det gick fint för din morbror också!
   Hoppas storstan får lite riktig snö också!!
   Tack snälla!

   Svara

Lämna gärna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *