Måndagshälsningen!

Det är måndag!

..och vi vaknar av solen som strålar in genom sovrumsfönstren och gör oss smått dingelidong av värmen. Bebben ammar och vi andra vaknar till i lugn och ro. Stora äppelträdet har snart tappat alla sina blommor och vi pratar om veckan som gick, den var ljuvlig och ”det känns nästan som om vi varit i bäbisbubbla igen”, konstaterar jag.

Jag har liksom marinerat mig i somrigt fixande med känslan av boande innan förlossning och kalasfixat och för varje dag det närmade sig Bertilens 1-årsdag, så var jag i tankarna hur det var för precis ett år sedan. Är alldeles varm inombords efter senaste dagarna, ofantligt tacksam..

 Vi kikar tillbaka en smula. Sen tar vi veckans planer efter det!

Veckan började med regntunga skyar. Och vattenpölsplaskande barn.

Men redan på tisdagen sken solen igen och vi tog turen över lilla åkern och hälsade på Tant G.

Och vissa firade sommar med bullar och saft på verandatrappan!

Veckan bjöd på flera turer tillsammans med M. Löpturer och prommisar. Älsklingsdejter för oss!

Vi omfamnades av junimagi!

Doftade på favoritblommor.

Barnen nattades i barnvagnar.

När ungar sussade gott passade pappan på att renovera och mamman påtade i köket. Att sommarkvällsbaka är bland det mysigaste som finns!

Det blev många, sena, sena nätter. En utav dom satt jag och mannen och nattafikade alldeles nybakta bullar och sörplade iskall mjölk. En annan junikväll planterade jag sommarblomster som jag fått från Storan och det sista av mina egna. Livet på en pinne, med trädgårdstider!

Det blev Nationaldag och jag firade med en blågul (och vit) bukett som doftade himmel och som står sig fin ännu!

 Vi njöt av familjeutflykt tillsammans med småkusinerna!

Det närmade sig 1-årsdag och alla var engagerade. Storasyskonen hjälpte till i köket med den ivern ni kan ana!

Så plötsligt hade vi vår lilla Lillprins. 1 år och firad i massor.

Dagen efter kalaset, veckans sista dag alltså, hade vi skön ”After kalas”- känsla. Något småtrötta men glada. Vi packade fika och åkte på utflykt till Fäbovallen.

Och till Söndagskvällen, susade vi till mina föräldrar och fick en stunds barnvakt för att ge oss ut på skön springtur tillsammans jag och M, dofta barndomens syrener och också njuta av timmar ute i vedeldade bastun. Trillar baklänges. Ville aldrig att förra veckan skulle ta slut.

….

 

Nu, en ny vecka! Den här veckan blir lugnare än förra, på ett sätt. Men ruschasam på ett annat. Förra veckan myste jag med barnen om dagarna och donade inför födelsedag till sena nätterna, den här veckan tänker jag inte jobba på så mycket ända in på natten.. den här veckan ska jag bara vara uppe supersent i alla fall..och göra typ ingenting… Äääälskar ljusa sommarnätter. Utöver juninjutande.

Har vi födelsedag i Storfamiljen. Och en älskad skäggig man som har sin tredje jourvecka inom tiden av senaste fem veckorna, puh. Allt som hör en jourvecka till, med lite extra pusslande inom familjen. Bertilen ska till bvc på 1-årsbesök. Jag har ett par samarbeten att jobba ihop. Tänkte också att en tur på övervåningen är på sin plats för att visa er var Snickarmannen är i projektet just nu! Ni ska få en berättelse om en utflykt vi gjorde igår, till Fäbovallen och fäbostugan vår, turen som slutade i ett äventyr. Och så ska ni få somrigt klänningstips. Jag har hittat drömklänningen.

Så har jag lovat att hjälpa älskade Storan med ett litet handtag inför kalas. Vi har en härlig student att se fram emot att få fira, förstår ni. Så ska Minimannen få gå en dag till på Förskolan, som sista snutt inför Sommarlov. Älskar det ordet. Sommarlov.  Fast vi får se, tycker det verkar som att en viss sommartjurig snuva har återvänt, igen.

Så som alltid, tar vi en stund i taget. Doftar syrener och liljekonvaljer så vi nästan blir yra, hänger en tvätt och småler över småklänningar och tishor med glasstrutar på och undrar hur det går för M som redan nu fått sitt första larm för veckan och är ute och släcker brinnande skog…

 

Önskar er alla en god junivecka, ta hand om er så hörs vi snart igen!

 

Lillafrun

Kommentar

 1. Anna

  Hej! Tack för en sån mysig o hjärtlig blogg!
  Mitt andra barn kom i januari och jag kämpar för att få tillbaka min kropp (som till störta del faktiskt ser ut som innan..), förrutom min mage! Har inga muskler som håller ihop någonting så när jag äter buktar den liksom ut på mitten..
  Hur gjorde du för att få magmusklerna att gå ihop? Minns inte att det var såhär med första.
  Kan du inte skriva om en vanlig matdag för dig och barnen? Hur tänker du kring socker/fika/onyttigt?
  Tänker du mycket på hur din kropp ser ut? Jag kan inte sluta tänka på det, så störigt!! Vad spelar liksom egentligen lite fett på mage o lår för roll.. ingen, såklart, det vet jag, men har ändå såå svårt för att bara släppa det..
  Ursäkta för lång o lite förvirrad kommentar, hoppas du förstår vad jag menar. Kram!!

  Svara
  1. Lillafrun

   Hej och tack snälla!

   Å, stort grattis till dig! Jag rekommenderar dig att göra övningar för de inre magmusklerna, börja inte för tufft utan ta det på den nivån där du känner att du kan hålla stödet hela tiden och magen kan ”sugas in” mot ryggraden. När magen blir som ”en limpa” tycker mage/rygg att det blir för tungt. Ett hjärtetips är att prata med en pt som är inriktad på mammaträning!

   Angående mat äter vi allt. Inga förbud. Men måttligt med socker.
   Jag är så enromt lycklig över vad min kropp har gett mig, det är mitt fokus. Och fokuset ligger sedan främst på hur jag KÄNNER mig. Jag äger ingen våg. Äger ingen helkroppsspegel… den rycktes ner när vi rev en vägg, haha.. men den saknar jag, det kan vara kul att kika sig i spegeln någon gång. Men jag är snäll mot mig själv. Var det du med, snälla.
   Stor stor kram till dig, fina tvåbarnsmamman!

   Svara

Lämna gärna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *