Att visa lite Drömgårdschaparall täckt i majskrud!

Och så svänger vi av in mot Drömgården!

Det grönskar och cyklar är härs och tvärs.

Det här är precis den vy som gjorde mig så nyfiken på platsen, för sisådär fem år sedan. Ni vet, när jag kommer hit där vi nu är i bild.. så infinner sig en hemma-känsla utan dess like. Har så alltid gjort, menar jag.

Snart, snart har gården varit våran i fyra år. Och är vi schysta mot oss själva, den skäggige och hans frruuuga (som Minimannen busigt säger), så tittar vi bakåt för ett slag och ser att, ja just det, det haar hänt en del. Än om det känns lite som att det är hajchaparall här och där just nu..både inne och ute.

Låååt mig presentera ”Bonden Bloms”, aka Min Älskade Mans, senaste uppfinning!

Vi kan kalla den; Den Svischande Spånkanan!

På andra sidan Verandan står fortfarande åbäket till Spånsugarmackapär kvar, men kompletteras nu med denna nya ”uppfinning” för att kunna kana iväg det sista spånet från övervåningen.

I vissa rum är det liksom föör risigt och ratigt i spånet för att kunna suga upp med ett smalt rör. Skitjobb deluxe att handskotta, men det går ändå bra och vi börjar se ljuset i spånraskets tunnel.

Det är tacksamt med majskrud, tänker jag.

Jag väljer att vila ögonen på annat än det ratiga..

Som superkoncentrerade på-jakt-Fransson i grönskan,

… efter att inte alls ha fått tag på den där flugan han gav sitt allt till att fånga. Så spatserar han vidare längs lillvägen..

En liten stund av renoveringsluftande, ja. På renoveringsplanet så lever vi för målbilder just nu, för hujedamig så vi är less på spån nu, som ni kan ana. Men samtidigt har det reglats golv och ordnats för trappa och så emellan, för att inte helt bli tokig. Sssnaaart går vi uppför den där vackertrappan… genom rummen med rejäla trägolv och väggar klädda i pärlspont eller vackra tapeter…

 

Tisdag då! Det här känns som en revanschvecka. Idag har jag sprungit med minstingarna i vagnen, serverat lyckliga storasyskon glass ute på gårdshustrappan efter mellismackan och flinat så stort åt lillprinsen att det nästan värkte i kinderna, där han försökte säga ”wooow” i gungans fart. Typiskt bra majtisdag.

Vill man se glimtar i filmforma<t så rekommenderar jag er att följa oss inne på instagram (@lillafrunsdagbok) och kika små storisarna!

 

Hoppas att ni har haft en bra dag, ni med!

Lillafrun

Kommentar

 1. Jenny

  Så tråkigt med minneskortet. Prick samma sak hände mig också men tyvärr gick det inte att fixa till. Lämnade det till en fotobutik som ska vara expert på det men fick tillbaka bilder som blivit raderade för sisådär 8 år sedan.. Märkligt. Känns i hjärtat när julens bilder är borta, 4 åringens kalas och annat men har nu efter det som mål att lägga över bilderna på extern hårddisk varje månad och byta minneskort oftare. Tydligen är det viktigt att formatera minneskorten regelbundet för att det ska hålla bättre. Håller tummarna att det ordnar sig!

  Svara
  1. Lillafrun

   Å, så tråkigt!! Hoppas innerligt att det kommer ordna sig det här.. det här är ett alldeles nytt minneskort, så det här är första gången det är bilder på det.. hoppas det kan spela in? Ja, det är klokt att göra så. Vi har en NAS, som innehåller fyra hårddiskar, om en utav dom skulle krascha så backar någon utav dom andra upp. Meen den här gången har vi segat med att flytta över till den.. eftersom detta minneskort är så stort. Men alltså, aaaldrig mer så här många bilder på kortet som inte är sparade.. Tack snälla för tummarna!!

   Svara

Lämna gärna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *