Måndagshälsningen!

(Inlägget innehåller en slimig reklamlänk!)

Hej måndag och nya veckan! Och hej fina Ni! <3 

I vanlig ordning. En Måndagshälsning. Titta lite bakåt. Samla ihop sig. Och blicka framåt.

Förra veckan bjöd på Sportlov.

Lite hittepå men känslan var härlig.

Vi njöt av mycket friskluft, långa prommisar och utelek i vanlig ordning och att passa på att umgås med medlemmar från storfamiljen som sportlovade sig. Semmelfikat var en höjdare och allt kalasfix, likaså. För att inte tala om själva kalaset.

Stunder som den här… ..Amma älskad bäbis som somnar vid bröstet.

Så alldeles underbart obeskrivligt ljuvligt. Tycker jag. Renoveringstid för oss båda.

Att göra spåniga evighetssysslan är till och med en fröjd tillsammans med den där människan i bild.

Synen av slumrande kattpojkar. Älskar den.. och själva kattpojkarna. Ja, sen Fransson kom till oss har ju som sagt våran smågalne storkatt blivit omvänd, eller nåt? Så jag är saligt kär i dom båda.

Att plocka in syrénkvistar och sätta i vatten. Mötas av grönska och knoppar som slår ut i blom.

Det, är fasligt fräsigt i månaden mars. Prova vetja! I vår Sal blommar syrénkvistarna nu.. doftar till och med!Syréndoft är svårslaget. Men bebbedoft slår allt. Bäbisgos är livet. Och något vi förstås njuter varendaste dag.

Helgen bjöd på kalas gånger tre!

… och den vackraste vinterdagen denna vinter! Hela-familjen-prommisen var ljuv. .. och fräsigt experimenterande. Den HÄR lådan med fräsigheter fick S av darlingar i present. Omåttligt uppskattat!

Någon blev 9 månader och rejsade i sin utveckling.När söndagen tog vid hade vi så mycket snö igen att väderordningen kändes helt och hållet återställd och vi åkte stjärtlappar och räserdyna om vartannat.

Morsan kikande av skratt lika mycket som barnen….  Att dunsa ner i Finsoffan, knapra morötter och chokladpluttar fick bli ett skönt söndagsavslut. När småttingarna somnat till kvällen hade jag och M bara-vi-tid.. hann prata i kapp, knapra kex och ost, se en film (en hel!!) och bara rå om varandra för ett slag.

Tacksam ända in i själen, för vad våra hjärteaskar är fyllda av från senaste veckan. Den här veckan tänker jag mig också ska fyllas med många sköna stunder ute. Fånga vårvintern. Känna värmen från solen och tom-glo på takdroppandet. Mysig utelek, förstås . Här inne rivs det för fullt i ett utav rummen (kika in på instagram och små filmsnuttarna/storisarna så ser ni!). Mer om det kommer senare!
Vi har en ganska så blank vecka framför oss och det känns himla härligt faktiskt!
Jag har en hel mängd av idéer och bilder att forma till blogginlägg, så om tiden vill sig väl borde minst ett inlägg om dagen dimpa ner här till er! Har ni kanske något särskilt ni skulle vilja att jag avhandlar, så är det bara att säga till i vanlig ordning!

God måndag kväll till er!

Här är kinderna rödblommiga efter snäll veckostart. Solig prommis och utehäng för hela familjen. Följt av eftermiddagspåtande inne, där jag har donat i köket, Småsyskonen marathonsovit och M och Minimannen snickrat tillsammans. En vanlig måndag, som känns som fest! Nu väntar kvällsmyset för mig och barnen medan Brandispappan drar iväg på ännu en måndagsövning!

Lillafrun

Kommentar

 1. Lotta

  Jag vet jag vet! Inlägg om städning då våren snart e på ingång?? 😉 När gör du storstädning och vad ingår??
  Vad gör du när det veckostädas? Rejsar du under en dag eller delas det upp på flera dagar?? Du verkar ha rätta knycken när det gäller städning å rutiner, lägga upp det osv. 😊

  Svara
  1. Lillafrun

   Du är för härlig! Jag svarade på din städfråga från förra veckan också alldeles nyligt! Ääälskar städfrågor 😉 Bra tips på inlägg!

   Svara
 2. Angelica

  Alltså din blogg är min absoluta favorit, du skriver så fint och hjärtligt och dina bilder, wow <3 har följt dig sen innan Sixten föddes och älskar att följa en del av er vardag.
  Skriv gärna mer om renoveringen, nåt som också vore roligt att läsa om är barnmat. Har själv en liten trea som är 7 månader som jag lagar all mat till själv, det är lite klurigt ibland kan jag tycka (ur näringssynpunkt, kalcium framför allt då vår lilla kille är mjölkproteinallergiker) vore kul med lite tips om vad Bertil äter.
  Kram

  Svara
  1. Lillafrun

   Å, tack tack tack tack!! Wow, så länge du följt. Vad himla, himla roligt! Jag lovar att bjuda på mer renovering och barnmat, absolut! Vi skyndar långsamt med den fronten men det kommer! Kram!

   Svara
 3. Ann-Christin

  ❤️😽😸katterna är ju hur gulliga som helst för att inte nämna bertilen som står lull alldeles själv.Fortsättning följes noggrant för att se när han börjar ta sina första steg.Han verkar på G så vi får väl se.Kram från pensionärs BVC

  Svara
  1. Lillafrun

   Jamen visst äär dom charmiga! Och ja, Bertilen slår alla gullkatter i världen förstås! 😉 … angående gången så tänkte mamman att det väl vore finurligt att vänta liiite i alla fall, haha! Men han är på G, som du säger, och det är självklart otroligt roligt och härligt att se!KRAM till dig!

   Svara
 4. Therese

  Din blogg är helt underbar! Genuin och allting känns så äkta. Skulle gärna vilja läsa hur/om ni funderat hur ni tänkt jobba kommande år. Det där livspusslet. Ha en fin kväll!/Annan hemmamamma till tre🙂

  Svara
  1. Lillafrun

   Men å, jag blir så innerligt glad för att du tycker (och SÄGER) det! 😀
   Ang frågan om jobb, så lever vi livet en liten bit i taget. Planerar också förstås. Just nu trivs vi väldigt bra med det som är och hoppas kunna stanna så ett bra tag till 🙂

   Svara
 5. Ulrika

  I vanlig ordning underbara inlägg och bilder ❤️ Jag skulle gärna läsa lite om hur ni tänker kring uppfostran av barnen, aktiviteter och förhållningssätt osv. Inget lätt ämne det är jag medveten om… 🙈 Du verkar ha ett oändligt tålamod medan mitt gärna försvinner när syskonkärleken (läs bråk) dem emellan sätter igång. Jag har världens finaste barn, så klart, det har ju alla? 😍 när de är sams och fina mot varandra är livet och lyckan på topp! men vi är ur balans vad gäller högljuddhet och hårdhänthet lite för ofta och jag skulle vara tacksam för alla tips!

  Svara

Lämna gärna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *