Fredagmorgon, här på gamla gården i norr!

Fredagmorgon, med det där gänget!

Alltså. Bästa jag kan tänka mig.

Ser ni han som snott min plats för ett slag?

Frans Frasse Fransson verkar trivas här hemma.

Hoppas så.

Han fortsatte sova på den till synes hittills favoritiga platsen; kökssoffan. Och jag fick min plats tillbaka.

För att kunna äta min fredagsfrukost.

Önskade järnmackor. På gröten, den där jordgubbssylten som kokades till pannkaksmiddagen igår. Och en kopp ryyykande varmt kaffe….. som aaaalltid lyckas bli halvkallt innan den här mamman sörplar det. Men, inget kunde bry mig mindre.

Genom köksfönstret syns en gråblå vintervärld. Så stillsam. Så god att titta på.

Nyammad lillprins som mamman bunkrar gos ifrån och sedan sover ner i ombäddade vagnen, där ute i friska luften.

Det ser fasligt skönt ut och med dom grusiga mammaögonen tänker jag för ett slag;

å tänk, om jag fick byta med dig för en liten stund, ändå”.

Körsbärskvist i knopp. Och syrenkvistar med de grönaste av blad.. och som ni skymtar, också små blomsterknoppar.

Nu ska vi fortsätta fredagen här. Jag njuter i nystädade hemmet och ska bara röja det sista på min Veckans Hemma-Mamma-lista. Som att vika småttingkläder.

En utav dagens största mission sedan, är att låta Franssons önskan gå i uppfyllelse… han är nyfiken på att gå ut, förstår ni. En liten stund kan få gå bra, ju. Vi tänker oss en beskyddande trupp på fyra, fem personer, kring honom. En ömsom snäll, ömsom dum Sallekatt-Storebror också.

Jag ser fram emot fredagsmyset sedan. Knösa ihop oss allesammans i finsoffan i Salen. Varva ner. Äta fredagschoklad. Och inleda helg.

Har ni något mysigt inplanerat i helgen? Berätta gärna!

 

Lillafrun

Kommentar

 1. Sara A

  Vilket härligt lugn i bilderna! I sollefteå har de vinterpark valda lördagar så jag tänkte ta med mig barn och åka skridskor, åka pulka, hänga vid eld och äta hamburgare ❤️ kanske lite söndagsbad om energin räcker till 🙂 Ser fram emot att läsa om er helg!

  Svara
 2. Isabell

  Så mysig fredagsmorgon, å Frans Frasse Fransson verkar ha hittat sin plats. Så fint.

  Här på backen ska det sjåas i huset (F) och jag ska röja undan i lilltorpet. Tvätta, stöka och göra fint i stallet. Bära fram ny havre till gullhönsen och spendera timmar ute i humana -10 istället för -25. Så ska vi ta oss tupplurar, läsa bok och äta gott. Vi gör väntans tider till något mysigt <3

  Ha nu värdens bästa lördag, kram!

  Svara
  1. Lillafrun

   Det var det sannerligen! Och ja, snacka om att han klivit in här och funnit sin plats. Önskar så att Sallekatten hade fortsatt och vara sådär snäll med honom.. inte använda sin överdriftiga jaktinstinkt på honom… hjälp alltså. Vad ska vi gööra?

   Hoppas att ni hade en jättehärlig helg.. vill önska dig en LJUVLIG HEMMAMÅNDAG!
   KRAM <3

   Svara

Lämna gärna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *