Drömsk tävling med Impecta Fröhandel!

(Inlägget är i samarbete med Impecta Fröhandel)

Det är alldeles i början av året och trädgården ligger i vila.

Men inombords, myser och pyr trädgårdsplanerna för fullt, visst?

Sådär lugna, lagom nippriga och bara helt ljuvliga.

Det är skönt att bara vila i drömmarna, vara här och nu men ändå må gott av tankarna om vad som väntar oss, när snön slutat falla och fåglarna kvittrar med lycka över livet, efter långa vintern.

Jag drömmer om att till sommaren ännu en gång få uppleva den där väggen av luktärter.

Att se småttingarna springa barfota över gården, till lilla ordlingstäppan. Rycka tag i några sockerärtor och knapra i sig på en gång. Jag ser fram emot kvällsstunderna, när det är jag och vattenkannan. Där jag samlar ihop mig och Mammatankarna, efter långa sommardagar fyllda av liv, tillsammans med älskade.

 

Häromdagen damp min Årets Förbeställning ner i brevlådan. Från Impecta Fröhandel.

Luktärter. Solrosor. Sockerärter. Persilja. Jordgubbsröd zinnia. Praktvädd. Morötter. Bland annat. Vad som förhoppningsvis kommer finnas i vår 2019-trädgård.

Så lyckligoframkallande tanke!

 


 

Jag är så himla glad över att kunna dela med mig, till er.

För, hur enkelt som helst, har ni härmed chans att vara med och tävla om ett

Presentkort Från Impecta, till ett värde av 400 kronor!

Det enda ni behöver göra för att vara med och tävla är;

Skriv i kommentarsfältet här nedan, en utav dom fröer du skulle vilja skicka efter för detta presentkort. 

(på samma gång som ni tävlar, blir liksom kommentarsfältet ett enda inspirationsfält för oss alla!)

HÄR kommer ni direkt till Impecta!  

Jag drar en vinnare om prick en vecka, måndag 11/2!

 


-Jag sa ju det! Hur enkelt som helst. Och så himla härligt! Hoppas så att ni ska uppskatta.

 

Och Ps! Vill ni dubbla er vinstchans! Kika på in på min instagram senare ikväll (HÄR) och var med och tävla när tävlingen är igång där också!

 

Lillafrun

 

Kommentar

 1. Sofia Norlander

  Nakenfröpumpan ”Olga” skulle jag behöva frön av (bland annat). Den har inte så mycket smak i köttet men är ändå toppen till soppa eller ugnsbakad, och framför allt har den väldigt goda pumpakärnor, två flugor i en smäll!. Impecta är för övrigt min favoritfrö-kedja så det skulle vara toppen att vinna!

  Svara
 2. Helen Östman

  Musselsyskan eller Irlandsklockor som den kallas, limegrönväxt, krispig o med en svag doft, lyxig i buketter, en fin annorlunda växt som man ibland hittar i fina blomsteraffären, slå till o köp två påsar😊

  Svara
 3. Kristin Eriksson

  Blomman för dagen, för de är så vackra och varje blomma blommar bara en enda dag, kanske nåt att tänka på att manskap ta vara på varje dag! 😊

  Svara
 4. Anna Mattsson

  Förra året provade jag att odla palmkål för första gången. Skörden blev stor så kommer absolut att odla det i år med! Så det skulle jag beställa. Längtar SÅ efter att få påbörja odlingssäsongen.

  Svara
 5. Linn

  Jag skulle beställa Körsbärstomat ’Zuckertraube då vår 3 åring är helt tokig i tomater, ifjol hade vi en liten planta som han åt som om det vore godis eller jordgubbar. I år skulle jag vilja ge honom massor med tomater som han kan tassa ut och plocka så fort suget faller på. Speciellt nu när han ska bli storebror i maj så känns det mysigt om vi kunde ha tomaterna som vår grej, mamma och han ❤️

  Svara
 6. Sandra

  Drar en liten vinstchans här också 🙂 Ja, men såklart.. ungarnas – och min – favorit i trädgården är ju såklart sockerärt. Så härligt att bara kunna gå ut till pallkrageb och dra sv några söta skidor att krispaket på! Mums! Ett måste varje år.

  Svara
 7. Jenny E

  Kålrabbi ’Wiener Blå’ Skulle jag satsa på. Varken sett eller hört talas om en blå variant förr. Men är den lika god som sen vanliga gröna så vore det roligt

  Svara
 8. Sandra Palm

  Ååå! Skulle köpa massa härliga luktärtor till min nya drömgård & äntligen få njuta av att se dom växa på min bästa plats i livet ❤🌱

  Svara
 9. Erica Östlund

  Har länge haft en önskan om att få en blommande trädgård. Brudslöja är något jag skulle vilja ha, så enkelt att plocka in och sätta i vas antigen för sig själv eller tillsammans med andra blommor. Eller varför inte binda fina hårkransar till barnen.

  Svara
 10. Beatric Persson

  Körsbärstomaten Wilma, tänk att kunna ha massor med små ”tomatbuskar” som barnen kan plock ifrån hela sommaren 😍😍

  Svara
 11. Carina

  Ohh, då skulle jag absolut beställa röd scharlakanssalvia ”Summer Jewel Red ” Provade en påse förra året och de var fantastiska !

  Svara
 12. Lisa

  Underbar tävling! 🌿😻 jag skulle bl.a. vilja beställa djungelgurka, som min lilla skatt skulle kunna gå och plocka av. Ja för all del min stora skatt med, alltså vovven, hon är galen i sockerärtor varje år så tror nog även djngelgurkan hade gått hem 😚
  Håller tummarna! Kram

  Svara
 13. Anna

  Vilken härlig tävling! Jag skulle beställa Brandywine bifftomat till sommarens egna tomatsåser 🍅🌱

  Svara
 14. Amelia Bolmvall

  Det är ju så mycket man vill ha!🙈 Men en som jag är väldigt intresserad av att prova är mangold ” bright lights” 😍🌱🌈

  Svara
 15. Emilie bjarnhagen

  Åh iår hoppas jag på att fylla vår båge som är mellan våra pallkragar med doftande luktärtor! Hur mysigt är det inte att planera årets sådd! Nästan halva nöjet! Såhär års känns det extra mysigt att få drömma om kommande blomningar🌸🌼🌱

  Svara
 16. Caroline Nordén

  Vitpytta skulle jag vilja testa i vår växtzon. Så söt liten vit blomma som jag tror skulle vara jättefin i de flesta sommarbuketter 🙂

  Svara
 17. Carina Einarson

  Älskar luktärter, men har köpt på mig så mycket sorter här i uk, så det får bli gurkan Delistar. Den vill jag ge min man, som är en mästare att odla i växthus, hans stora intresse. Vi brukar ha sisådär 15 tomatsorter…. Men som sagt, en ny spännande gurka blir bra, Delistar!

  Svara
 18. Anna

  Jag skulle köpa luktärt. Har försökt i flera år att odla luktärt men jag lyckas inte riktigt. Förra året t.ex, planterade vi, jag och lillprins, flera krukor vid lekstugan. Men vad hände? Jo, några fjuttiga blommor med krokiga stjälkar blev det till slut. 😂 Inte som dina vackra precis….och vår grannes. De luktade ljuvligt i alla fall😍Men någon gång ska vi lyckas…här ger vi inte upp drömmen inte😃💖
  Varma hälsningar Anna

  Svara
 19. Sara H

  Åh vad spännande 😊 Om jag skulle välja en sorts fröpåse så blir det den absoluta favoriten och det är Krasse, och då helst slingerkrasse. Detta är något som jag varje år ser till att fylla mina mjölkkannor med och ingen sommar utan min krasse 😂😂 Skulle ett år förnya mig och planterade lobelia och en pelargon i dessa mjölkkannor, men det kändes aldrig riktigt rätt… jag saknade ju min krasse 😂😂😂
  Ha en härlig dag!!

  Svara
 20. Caroline

  Storbladig basilika är en av alla fröer jag skulle vilja så! Håller med dig, härlig tid som väntar ♡

  Svara
 21. Evelina Nyberg

  Åh, så jag längtar efter våren nu. Nu har min bonusson och jag spanat in djungelgurkorna mm 😊
  Håller tummarna för en fin vår

  Svara
 22. Johanna Svensson

  Jag blev sugen på att klicka hem solrosen från din bild.
  Annars ska jag testa pionvallmo i år.

  Svara
 23. Hanna Harkén

  Körsbärstomat Brown berry, finns inget godare än egenodlade tomater:) Nu håller jag tummarna för tur. Tusen tack för en mycket inspirerande blogg

  Svara
 24. Ida Fransson

  Åh verkligen en drömtävling speciellt en gråslaskig februarikväll! Det första jag skulle lägga i min kundvagn är Luktärten ”Franciscus Cupani” en kulturarvssort från 1699 och Sicilien. Den enda luktärten som klarade förra årets torka och bevattningsförbud i vår lilla radhusträdgård. Så glädjande att något ville blomma, envist och ihärdigt med korta stjälkar och doftande blommor, när gräset var brunbränt och träden slokade. Det märks vart den kommer ifrån! Underbar!

  Svara
 25. Jennie

  Har läänge haft en dröm om ett alldeles eget växthus! Framåt våren verkar min dröm ska förverkligas! Att kunna så och skörda sina egna grönsaker är ju en sån lyx, och jag ser allra mest fram emot att kunna plocka in egenodlade tomater. Mums! 🙂 🍀✊🏼

  Svara
 26. Isabell

  Alltså ÅH vad passande när vi planerar och drömmer oss bort till att ha en trädgård. Jag vill odla allt som känns rustikt, som går att lagra och förvara. Vill safta och sylta i höst, så det står härliga till!

  Om jag skulle ha turen att vinna så skulle jag välja fröer som så småningom kanske blir; sockerärtor, morötter (hästarna skulle älska!), palsternacka, rödbetor, svartrot (smakar som sparris, mums!) och grönkål. Så himla mycket gott det finns att välja mellan!

  Svara
 27. Yvonne Gustafsson

  Gurkan Delistar som jag vill fylla växthuset med i år struntar i tomater gick inte så bra förra sommaren.

  Svara
 28. Mikaela

  Så fint!
  Massor jag vill skicka efter men Röd solros ”Ms Mars”. 🌻☺️

  Tack fina du! Ha en bra dag!

  Svara
 29. Zara Englund

  Åh självklart luktärter!! Jag drömmer om att kunna dekorera en fotovägg av luktärter till mitt och min blivande mans bröllop i sommar. Vi kommer ha en trädgårdsfest och jag förodlar just nu alla blommor vi kommer dekorera med för att få det mera personligt. Funderar även på att ha luktärterna i min bröllopsbukett 😍

  Svara
 30. Mie Johansson

  Jag skulle så gärna köpa några fröpåsar till. Av tillfällig snålhet hoppade jag tex över den vackra solrosen Mrs Mars när jag gjorde min beställning, så den skulle jag gärna lägga i korgen.

  Svara
 31. FruJ

  Kul med tävling! Fastnade för sommar moroten ” White satin” mest för namnets skull! Ätliga blommor, gurkört, krasse mm lockar oxå! Tänkte strössla rabatterna med pasteller i år så några varianter av pastell akleja lockar!

  Svara
 32. Therese

  Åhh finns så mycket spännande att odla, äta och titta på…så mycket vackra blommor som är så vackra att det nästan gör ont att titta på. Att se och gå följa från frö till färdig planta är så spännande. Skulle vilja prova med bl.a Växthusgurka F1 ’Max’ i växthuset i år😀

  Svara

Lämna gärna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *