Måndagshälsningen!

Solen lyser in genomfönstren, solkatterna uppenbarar sig.. dom ohyggligt skitiga fönstren likaså. Men det ena läggs det mer fokus på, än det andra! Här inne är det varmt, där ute knarrar snön under skorna och kalla graderna är många. Det är måndag här på Drömgården! 

God måndag vänner!

Idag känner jag mig pepp. Njuter av ljuset så! Och den ohyggliga träningsvärken både jag och mannen stånkar oss över. Att jag varit duktig på att göra natt tidigare i helgen, än senaste veckorna, har också gjort susen. Jag får inte vara vaken till långt efter midnatt, har förbjudit mig själv det nu. Vi får väl se hur lydig jag kommer vara.

Just nu?

-Någon slumrar där ute, inbäddad i varm voksipåse. En annan läser ritning efter ritning och bygger sitt kära smålego. Den tredje bygger pärlplatta som hon ska ge till Momoj, säger hon. Vi delar upp dagen. Förmiddag inne. Snickarpappan är på övervåningen och jobbar, jag pysslar om småttingar här här nere. Och passar på att kika in till er medan alla påtar med sitt.
Resten av dagen sedan, planerar vi att fylla med friskluft. Snöskottning i solskenet. Äppelkinder. Kära Måndagspromenaden. En måndag mitt i livet, liksom.

Planerna för veckan? – Livet. Alltid först och sist. Vi hoppas också hinna massssor på övervåningen (hah!). Hembesök av söta Barnmorskan (meenar egentligen bvc-sköterskan) väntar. Nytt påfund, att göra även vid 8 månaders ålder på bebberna.. trevligt ju!

Jag ska fota och skriva för kommande samarbeten, är så pirrig i magen inför det.. kan JAG göra sånt, är inte det bara dom där superstora bloggisarna? Men nä, visst är det på tiden att ett HemmaMamma från norr som sliter hårt, lägger ner hjärta och själ och gör allt så ärligt hon kan, också får chans att ta steg framåt inom denna del av världen? Inte bara, bara tjusiga storstadspinglor liksom. Inget ont om dom, alls. Men balans kan bli bra?

I övrigt, ska jag förstås sända er (förhoppningsvis) härliga inlägg här.. jag har ordnat något peppigt som dyker upp senare idag. Ni vill inte missa, så håll utkik vetja!

.. och just det ja! Det kaaan vara så, att vi kommer välkomna en ny Drömgårdsmedlem denna vecka.. iih, jag längtar! Inga hemlisar så det är helt sonika bara att kika in här så får ni allt veta.

Önskar er en hjärtegod första måndagen i februari!

Lillafrun

 

Kommentar

 1. AnnChristin

  Kan det vara en vovve månde?8 mån.besök i hemmet hos bebisar hade vi för länge sedan. Mycket trevliga besök,men så ändrades det till annat,jag har glömt vad.Men hoppas du upplever det trevligt.😘👶

  Svara
 2. Lisa

  Varför kommer en barnmorska hem efter 8 månader? 🤔 Eller är det BVC? Låter mer rimligt i mun värld, men rutiner kan ju vara olika i detta aaaavlånga land 😁 Glad måndag!

  Svara
 3. Hanna Ellen W

  Låter som en helmysig måndag!! Heja dig som gör samarbeten och grejer. Din blogg är den bästa jag läser (för så som du har det vill jag också ha det, du vet livet på landet, barn och katt och hela grejen) och tycker det är så viktigt att HELA landet får finnas i bloggosfären, inte bara de stora städerna. Har en liten fråga, skulle jag tipsa om dig till olika poddar? Hade varit lite kul om det skulle vara något du känna dig bekväm med. 🙂

  Svara
 4. Katharina

  Hej!
  Självklart att även du fixar samarbeten och sånt! 🙂 Du skriver så fantastiskt bra, direkt från hjärtat! Det är ett rent nöje att läsa om ert fina liv, även för mej som har småbarnsåren lååångt bakom mej och numera kan titulera mej som farmor. Till tre! <3
  Jag hittade till dej via ett reportage i dagstidningen och valde att följa dej, mest p.g.a. att jag är född och uppvuxen på orten där du nu befinner dej. Det har nu gått över 30 år sen jag flyttade därifrån och därför är det extra kul att få se små glimtar från ställen man känner igen.
  Ha det gott och tack för en välskriven, fin och underhållande blogg!
  Kram till dej och din fina familj <3

  Svara
  1. Lillafrun

   Oj så du gör mig GLAD med dina ord, TACK för så fin hälsning! Vad roligt att du hittat hit och välkommen 🙂
   Kram till dig och hoppas att du får en god måndag!

   Svara

Lämna gärna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *