Fina sänglinnen (och en smärre katastrofmorgon)!

(Inlägget innehåller reklamlänkar för Jotex)Jag har dille på att bädda rent.

Det äär liksom bland det skönaste jag vet. Att krypa ner bland dom där älskade nattvarma småkropparna… och den skäggige förstås… bland alldeles rena, nyinbäddade sänglinnen. Så härlig känsla, tycker jag. 

Kring jul har jag gärna sänglinnen med något julerött inslag. Om sommaren, något blommigt eller så. Dessa favoriter på bilderna, som jag tycker passar så bra precis nu, finns ej att få tag på längre.. men jag har minsann spanat efter andra varianter att tipsa er om.

Sängkappan är sedan jag och M flyttade in i lilla Lyan i norr. Men HÄR finns en alldeles liknande. 

Små gossefötter bland vintervarma täcken. Å.

Jag kikade in hos Jotex och fann flera set jag blev alldeles kär i, till bra priser också.

 Drömfint set med så vacker volangkant finns HÄR, 

Så himla fina sängkläder, i lite mörkare färger. Så romantiskt! Finns HÄR,  

Sänglinnen i linnemix i gudomliga färger.. drömmer om det rosa inför sommaren. Just nu till 25 % rabatt, ju! –Finns HÄR,  

Ett påslakanset i skönaste satin, i så härlig färg. -25 % på det också. Finns HÄR

Så fina allihop!Titt-ut, säger Bertilen! Älsklingen. Vilken lillprins vi fick alltså. Han är helt och hållet ljuvlig.

God morgon tisdag!

…Och vilken tisdagmorgon då. Minst sagt hopphjärta hos den här mamman. Jag vaknade av ett gallskrik strax innan tupptid… kom sekund två på att ”neej, Bertil har ramlat ur sängen!!”. Får panik. Kunde inte lugna mig själv alls. Klandrade och bannade mig själv. Mina ungar har alltid skämt bort sina päron med att sova som små grisar, och så fortfarande gör. När bäbisen vill tidigmorgon-ammas, så är varken han eller hans mor riktigt vakna utan saker sker i sömnen. Likaså denna tisdagmorgon.

Jag la mig aaaaalldeles för sent i natt. Mamman fick feeling och nattastökade för, för länge. När jag skulle krypa ner bland dom där fyra människorna så tänkte jag ”äh, jag lägger mig skavfötters”. Såå, i sömn har jag då sedan flyttat Bertil för hans tidiga morgonmål och när vi då låg åt fel håll och inte hade någon vägg som stoppade, så kunde han rulla ur sängen plättlätt. Låg där på sin gossemjuka mage och undrade hur i hela friden man kunde bli väckt på ett så förskräckligt vis. Fy alltså.

Den ytters o-coola modern ringde hem sin man som har två minuter till jobbet. Han kom hem i ett knyck. Vi bedömde tillsammans. Allt verkade tipp-topp. Men båda önskade höra ord från hälsocentralen. Trots att lilla pojken skrattade och sprattlade precis som vanligt minuterna senare.

Nu sitter jag här med en halvljummen kaffekopp. Och den smakar såå gott. Lugnet har lagt sig. Bäbisen sover gott ute i sköna luften. Lugnande ord har fåtts från proffsen, både fina vännen, min egen mor och hälsocentralen. Men ändå. Så rädd man kan bli, alltså.

Nu ska vi ta tisdag här. Minimannen får vara Storebrorsledig idag då det cirkulerar Herr Äckelsjuka på byn, och den gör vi gärna allt vi kan för att försöka slippa. Än om S älskar att leka och dona med sina småvänner, vilket han ju brukar om tisdagarna, så var det inte svårt att övertala honom nu till morgonen. Ingen tid att passa denna morgon alltså. Så, så skönt mitt i röran. Bara mys och mys, sörpla lite kaffe till, låta barnen skrota runt i pyjamas extralänge och så vidare. Men nu är dagen igång och härnäst tänkte vi nog slå oss ner på köksgolvet och spela spel tillsammans medan Lillebror sover gott…. ständigt till-tittad av sin arma Moder. Solen skiner och det ser ut att bli en fantastisk dag, uteleken blir härlig sedan!

Hoppas att ni får en god tisdag!

Lillafrun

Kommentar

 1. Anna Wahlstam

  Rara du <3 Förstår din rädsla och oro, men så skönt att allt gick bra ändå <3 <3 <3 Finns inget som får en att sätta hjärtat i halsgropen så som när ens barn gör sin illa.
  Älskar med att bädda rent 🙂 Älskar allt som har med rent att göra 😉 Bäddar rent 1ggn/vecka och det är liksom sån lyx när man kryper ner i de rena lakanen på onsdagskvällen (torsdagar för stumpefi :))
  Ha en fortsatt vacker tisdag, jag ska ta en promenad i solskenet sen 🙂
  Kramar Anna

  Svara
  1. Lillafrun

   Så är det verkligen, dom små liven är ju det viktigaste i livet alltså. <3 <3 <3
   Åh, ikväll kryper vi ner i renbäddat här! 😉
   Hoppas din vecka varit fin. Du är en powerpingla av rang!
   KRAM

   Svara
 2. Karolina

  Hände mig precis samma sak för ett tag sedan, men min lilla tjej slog i munnen så det bara sprutade massa blod 😳 Innan jag såg att hon ”bara” slagit av strängen och vart blodet kom ifrån hoppade hjärtat flera meter. Vi åkte in och kollade pga att det blödde men det var aldrig någon fara och allt var precis som vanligt efteråt. Men usch vad rädd man blir och arg på sig själv! Lider med dig! Men skönt att det gick bra ❤️

  Svara
  1. Lillafrun

   Så himla otäckt det lät!! Det kan ju verkligen blöda helt galet ur munnen. Kommer ihåg att Juni slagit sig så någon gång och som det blött. Men fort är det tröstat och som inget har hänt..!? <3

   Svara
 3. Caroline

  Jag förstår precis! Det hände ett av våra barn mitt i natten. Han låg mellan oss men måste ha krypit ner till fotändan och därifrån ramlat. Fullständig panik där mitt i natten men det gick ju bra förstås.

  Jag undrar hur du gjorde för att läsa dubbelt i slutet av din lärarutbildning? Dela gärna med dig, om du vill. Jag läser också till lärare och hade gärna skyndat på lite.
  Kram Caroline

  Svara
  1. Lillafrun

   Å, hugaligen. Förstår precis paniken!
   Angående utbildningen.. jag kan nog tyvärr inte svara på frågan hur man blir klar snabbare. Jag fick examen tillsammans med dom andra.. men hade haft ett halvår där jag låg före och då var ”Litenledig” som jag kallade det. Förstår du? Jag förklarar säkert luddigt.

   KRAM och heja dig!

   Svara
 4. Sara Amsby

  Min äldsta skrutt (nu 2,5) kröp ur sängen flera gånger kring 7 månaders ålder. Jag hade inte vett att bli orolig, han verkade ju helt okej! Fast efter tredje gången gjorde jag ett ordentligt (misslyckat) försök under en veckas sömnlös tid att få honom att sova i spjälsäng istället. Sen kom han ur sin krypa-i-sömnen-fas och allt var som vanligt igen 🙂

  Svara
  1. Lillafrun

   Haha, så härligt på något vis.. ”hade inte vett”. Men himmel så bra att allt gick fint… och att krypa-i-sömnen-fasen avslutades så myset kunde upptas. För visst äär det väl förfärligt mysigt att sova tillsammans? 😉

   Svara
 5. Lovisa

  Åh, så stor igenkänning på din oro! Mina 3 äldsta ramlade ur sängen varsin gång vid 7 månaders ålder. Panik. Usch. Allt gick bra och det är jag tacksam för.
  Älskar sängkläderna som lillprinsen poserar i, såå fina.

  Svara

Lämna gärna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *