Min nya Kapselgarderob!

(inlägget innehåller reklamlänkar)

Då tar vi lite flärdfullt klädsnack, tycker jag!

Som önskat. Och inte mig emot, ”fördold shopaholic” som jag är (småttingmamma, mao).

Härom veckan gjorde jag en mastodont rensning bland både mina och mannens kläder. Ni vet; drog ut precis allt i garderoberna. Såptorkade. Sorterade bort somrigt. Packade bort ”bortskänkes”. Och in tillbaka med bara sånt jag vet att jag kommer använda.

Om ni bara visste vilken ryslig mängd kläder jag hade, när vi bodde i Norrnorr och tills för inte så längesedan. Men kära nån, till vilken vits? Hälften används inte pga för festligt, för oskönt att leka med barnen i, för.. ja ni fattar. En fjärdedel syns inte ens och blir inte använd därför. Så till sist återstår en fjärdedel, som används, som är favoriter.

Som sagt har jag i höst unnat mig en ny Basgarderob.

Eller kapselgarderob.

Eller vad ni nu väljer att kalla det. Helt enkelt en skara plagg där precis alla passar ihop med varandra. Plagg som går att ”klä upp och ned”, skapa många olika utstyrslar beroende på om jag bara tänker ha soft HemmaMammadag, ska iväg på flärdfullt vift eller klä mig för familjekalaset och ett lite festligare tillfälle.

Försökte hålla mig till 10 plagg för att visa (er och mig själv) hur få plagg som egentligen behövs..  för att få till massor av . Meen, det blev 11…

1. Ett par oootroligt sköna jenas (HÄR)

2. En grå bralla med lite ullig känsla, (HÄR)

3. En svart, finstickad kjol (HÄR)

4-5. Baslinnen (HÄR)

6-7. Tishor, vardagliga men lite tjusigare i sin lite blanka kvalitet (HÄR).

8. Svart, überprisvärd ”baskofta”, (HÄR). 

Plagg 9, 10, 11; Stickat. Tröjor och koftor. Något jag har dille på. Men väljer jag tre;

Mina nya fiina, fina tröja. Som jag har i en blågrön färg (finns HÄR) och som nu kommit i en röd färg jag tycker är sååå fin (finns HÄR).

Den roströda är många, många år. Men en favvis. Varje höst. Liknande finns exempelvis HÄR. 

Och så en långkofta. En grå. Mycket, mycket användbart. Min kommer från gina. Finns liknande härs och tvärs. HÄR och HÄR är två exempel. 

Jeansen bor jag i. Och just det, den där blå tröjan. Jag vet inte om ni ser? men.. den är så himla mjuk. Jag kunde bara inte låta bli den. Fanns i många härliga färger. Men jag gick för klassisk blå. Kan ha den till både jenasen, grå brallan och kjolen..

Tröjan finner ni HÄR. 

Ok. Kapselgarderob. Få plagg. Många möjligheter.

Min  tanke nu har varit ”införskaffa baaara, bara sånt du vet att du kommer använda. Bra basplagg. Något litet extra ”krut” på en lite finare kappa och riktig skinnsko för höst och vinter”.

En användbar kappa. Att ha till både byxa, klänning och kjol.. håll i er, här kommer en vintrig bild!

… med dold bäbismage.

Denna kappan blev jag störtförälskad i och är så glad att jag unnade mig förra hösten. Lindex har den i årets variant HÄR och så fann jag även en variant inne hos Ellos HÄR. Något jag använder allra flitigast, är förstås den HÄR typen av höstjacka. Både skön, fin och så himmelens användbar.

Det där är en kappa som kommer få hänga med i många år. Samtliga tips såklaaart med fuskpäls (!).

..

Det finns noll mening med att skapa sig någon ”fantasigarderob”. Alltså, jag tillbringar ju allra, allra mest tid här hemma på Drömgården. Fjällrävenbrallan och dessa HÄR pjucksen vore jag ”inget” utan.

Har ju jobbet hemma, så att säga. Men jag vill ändå känna mig fin och (inte baara) gå i håliga långkallingar och träningsbralla och snabbsko bara därför. Så glad för min lilla skara basiga plagg.

Mina ”finpjucks” finns HÄR.

Ska jag vara stilig i höst, blir det svarta finstickade kjolen (den HÄR) och den där tjusiga grå finstickade tröjan (HÄR). En blus till vore också fint. Mer vardagligt bara en skön tjocktröja.. ja, ni ser ju. Kapselgarderob är grejen!

 

Vi har fyllt denna regntunga måndag med stadstur hela familjen. Gick så himla galant. En drös ärenden, hemkånkande av linoljefärg och 5 glasögonbågar och så vidare. När himlen sken upp när vi kom hem, fick jag chansen att ge mig ut på promenad med båda armarna svängandes, dessutom med spontansällis av Storan. Hur mysigt som helst! Nu väntar måndagkvällen här med dimman som ligger tät över åkern likt vilken skräckis som helst.

Ta hand om er så hörs vi snart igen!

Lillafrun

 

Kommentar

 1. Anna

  Samma tanke slog mig i somras. Så jag har också gjort slag i saken.. Rensat lämnat till Erikshjälpen. Skämdes nästan för hur mkt kläder som rymdes i garderoben utan att få användas! 😳 Så nu har jag också skaffat mig en riktigt bra basgarderob och vad det känns skönt och lättare när man öppnar garderoben och man har det som man använder helt enkelt!

  För som du skriver så hemma blir det arbetsbyxor/jeans, linne och flanellskjorta med X antal färgstänk och diverse spår efter barnen. 😂😅

  Svara
 2. Anna

  Så kul inlägg!! Var är den stickade blåa tröjan från? 🙂 och sen skorna, töjer dom sig mycket? Så svårt att veta vilken storlek som blir bäst..
  Kram!!

  Svara
  1. Lillafrun

   Vad roligt att du tycker det, vad glad jag blir!! 😀 Den blå tröjan finns länkad, tror jag beskrev den som ” blågrön”. Skorna tyckte jag först var (i mina vanliga storlek) sådär inte jättesköna.. men efter några användningar är dom suupersköna verkligen! Har dom alltså i min vanliga storlek. 🙂
   Kram!!

   Svara
 3. Lovisa

  Tack för fina tips!
  Här har det också rensats ut och mycket av alla mina innan-barnen-kläder har sålts av på Tradera. Så befriande att rensa ut och bara fokusera på de plagg som jag trivs i och tycker om.

  Ps. Den mörkblåa mjuka Lindex-tröjan klickades just hem..!

  Svara
 4. Jenny

  Så bra inlägg. Måste också ta tag i garderoben. Både maken och jag har sååå många plagg vi inte använder, av olika anledningar. Efter att ha läst så många inlägg på sista tiden om kapselgarderober lutar det åt att försöka sig på det. Det är ju ändå så jag lever, fast med en massa plagg som fyller ut mellan de som faktiskt används.

  När jag köpte en klänning senast (behövde ha till svägerskans bröllop) så tyckte jag först att den var alldeles för dyr med sina 999 kr. Så mycket tror jag inte ens att min brudklänning kostade för två år sedan, om man inte räknar med arbetet då… Men iaf, redan när jag stod i provrummet så började jag räkna efter på att jag kan ha klänningen på två dop och ett bröllop bara i år, plötsligt nere på 333 kr/användning. När är den använd på sonens dop tillsammans med ett par leggings och svägerskans bröllop med en (nysydd) kjol under för att tillfredsställa klädkoden. I min garderob hänger en klänning som min svärmor hastigt fick sy åt min inför min systers bröllop för några år sedan. Den kan jag använda länge till om jag bara skaffar en ny underklänning, eller två.

  Byxor äger jag tre par, ett par svarta och två par likadana jeans.

  Ja, men lite baströjor – och -tshirts borde det inte vara så svårt att matcha ihop kläderna till både vardag och fest.

  Svara

Lämna gärna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *