Den årliga hösttävlingen med Personlig Almanacka!

(inlägget är i samarbete med Personlig Almanacka)

Så är nu bara den där långa, långa drömsommaren kvar alldeles ytterst i kanterna.

Som att solen fortfarande värmer mycket och några få, kära, ljuvligt doftande luktärter är kvar att njuta utav. Men mer om mer, för var dag, färgas löven i de vackraste av färgkombinationer, äppelträdet dignar av frukt redo att plockas in. Barnens solrosor blommar på sluttampen och dom små, och stora, tjocksockarna finns redo för hurviga dagar ute på gården eller inne på gamla, knarrande småkyliga trägolv.

Den Riktiga Hösten är så nära nu. Likt varje år denna nystartstid. Behöver den här mamman alltid en ny, alldeles oskriven almanacka och sprillans ny penna.

 

I vanlig ordning räddar Personlig Almanacka mig. Jag är så förtjust i att kunna välja kära bilder, gärna sommarminnen, att ha som fram- och baksida, designa insidan precis som jag vill helt enkelt göra den till min, alldeles egna. 

Glädjer mig att även denna höst kunna erbjuda er att vara med och tävla om ett presentkort från personlig almanacka, så att även ni kan designa en, utefter era önskemål. Såklart hade jag velat att ni alla skulle vinna allihopa.. men, ni vet hur det är.


Vill ni vara med och tävla? -Superenkelt! 

Skriv här i kommentarsfältet vad du ser fram emot med hösten!

En massa höstpepp till varandra är aldrig fel. För dubbel vinstchans, tävla även på min instagram (@lillafrunsdagbok). 

Vinnaren dras tisdagen den 25 september! 

Lycka till!

Lillafrun

Kommentar

 1. Josefin

  Åh, jag älskar verkligen hösten då löven får sin ljuvliga rostfärg och solen strålar som mest ☀️🍂🍁 Ser framemot att få påta i trädgården, medan min lilla Evald leker med sin nya tramptraktor som han fick när han fyllde två år 🙏🏻 Men ser såklart också framemot dessa regnrusksruggiga dagarna när vi kan vara inne, tända en brasa och bara leka och mysa och sörpla kaffe hela dagen lång ☕️

  Tack för en fantastisk blogg och tack för att du delar med dig av dig och din underbara familj! Kram Josefin

  Svara
 2. Kristin Svensson

  Hejsan, jag älskar inte hösten men kanske får vara med ändå. Med en vacker almenackan med kort på våra fyra fina barnbarn går tiden fortare till jul och sen vänder det snart….

  Svara
 3. Helena

  Sprakande brasa i öppenspisen, tända ljus, höstens vackra färglandskap, små fixet inför vintern, höst luften åååå hösten är så härlig! Inne mys å pysseldag en regnig höstdag så mysigt tycker jag 🙂
  Plocka våra äpplen, göra paj, saft, mos m.m å ladda frysen inför vintern de är saker jag bl.a. gilla med vår höst!

  Svara
 4. Kajsa

  Hösten är bästa årstiden ❤️ Härliga dagar med solen som värmer och kylig luft är sådant som ger mig energi ! Att få mysa på gården med allt vad det innebär och förbereda för vintern. Hösten känns som tiden då det finns chans för nystart, kanske en känsla som infinner sig tack vare alla år i skolan då ett nytt läsår startade på hösten och därmed också massa nya möjligheter ❤️

  Svara
 5. Carolina

  Kul lärde mig något nytt i dag. Att det fanns ett kommentarsfält i din blogg och då har jag följt dig länge. Jag hoppas på fina höstdagar så denna föräldralediga småbarns mamma kan ägna mycket tid ute på lekparken och mellis utomhus. Tekvällar och brasmys på kvällen med mannen när kottarna sover.

  Svara
 6. Karolina

  Härliga skogsturer med sommarens loppisfyndade näverkorg i ena handen på jakt efter de guldgula kantarellerna och den ack så viktiga kaffetermosen i den andra handen. Att sedan få steka kantarellerna och njuta dem på ett gott rostat bröd och svepa om mig en mysig filt. Det ser jag fram emot!

  Svara
 7. Malin

  Jag ser fram emot att byta ut de ljusa, skira spetsgardinerna mot varmare tjocka spetsgardiner, att få boa in huset med mattor igen, plocka fram fårskinnstofflorna och börja elda i kaminen igen! Och att naturen fylls med varma färger, det är ju en självklarhet, älskart!

  Svara
 8. Marika

  Efter denna härliga långa sommaren då vi helt har levt utomhus ser jag fram emot att spendera tid inne i vårat hem! En lång rensa/organisera lista som ska betas av, men också en hel del film- och pysselmys med barnen 🙂

  Svara
 9. Sandra

  Jag ser fram emot min sista höst som föräldraledig till mina tre skatter. Ser fram emot denna sista tid och ska vårda den ömt. Att ha tid till alla tre barnen och få umgås med dom nästan hur mycket som helst gör mig lycklig in i själen. Mina skatter ❤️ En ny almanacka behövs då jag i januari börjar jobba igen. Valet blir som alltid en personlig almanacka 😉

  Svara
 10. Pamela

  Jag ser fram emot mysiga kvällar med tända ljus, eld i spisen och något gott att äta tillsammans med familjen.

  Svara
 11. Jenny Bodman

  Jag ser fram emot höstens alla starka färger och den klara, höga luften. Att få packa ryggsäcken med termosen fylld med varm choklad och påsen med bullarna, som vi bakade häromdagen. Och sedan få göra små skogsutflykter med min man och våra fyra barn.

  Svara
 12. Josefine

  Jag ser fram emot att plugga min sista termin på lärarprogrammet och skriva uppsats om klassrummet som lärmiljö.

  Svara
 13. Amanda

  Jag ser framemot att lära känna min nya klass sjua, so far so good, plocka svamp med goda vänner, besök från familjen och massa tid med min tvååriga son. Soliga höstdagar är de bästa dagarna även om regn inte ör helt fel heller.

  Svara
 14. Johanna Svensson

  För mig har hösten blivit något alldeles speciellt då vi fått två underbara höstbarn. Jag ser fram emot att få planera en 1års dag och en månad senare en 4 års dag. Tända ljus, härliga höstpromenader och att mörkret på kvällarna faktiskt är ganska mysigt! Hösten innebär mindre måsten än sommaren tycker jag, det är mer ok att sitta inne med en kopp kaffe 😍

  Svara
 15. Anna

  Jag ser fram emot att upptäcka hösten genom vår lilla dotters ögon. Hon är snart 14 månader och i naturen finns mycket att upptäcka. Ser fram emot hösten, ute tillsammans med henne 💕🍂🍁💕

  Svara
 16. Elin

  Jag ser fram emot långa ridturer i sakta mak för att riktigt få insupa skogen och hela dess skönhet. Även små äventyr med lilla familjen bland höstlöven. Hösten är en stark favorit hos mig.

  Svara
 17. Eva Johansson

  Jag ser fram emot lugnet som hösten innebär. Att få bara vara utan en massa måsten. Skogspromenader, mys i soffan, tända ljus, god höstig mat. Färgerna och den klara luften ser jag så mycket fram emot efter den varma sommaren.
  Kram från Eva

  Svara
 18. Hanna Edholm

  Efter den här sommaren vill jag bara njuta av en sval, krispig höst med många stickade godbitar och en och annan varm kopp. Och böcker. Och lyckliga barn i färggranna lövhögar. Men den här höstens absoluta höjdpunkt blir definitivt att få vara med när en av mina bästa vänner berikar världen med ännu ett litet hjärtemirakel. (Det är trots allt hiskeligt svårt att toppa det!) 🍁🍂☀️❤️

  Svara
 19. Carina

  Jag har precis hittat din blogg genom att du var på mitt flöde på Instagram. Det var inlägget när ni sjöng på er sons dop. Det var så fint så jag blev nyfiken till att gå in på dina konton. Så nu har jag tittat och läst ikapp mig lite. Så kul att hitta en ny och intressant person att följa.
  Jag har en riktig virrpanna till dotter, så jag skulle vilja vinna en almanacka till henne. 💕

  Svara
 20. Carina

  Ååhh! Jag glömde ju skriva vad det var jag såg fram emot i höst …. det är ju att gå ut i skogen och leta efter svamp. 🍁

  Svara
 21. Therese

  Jag ser fram emot en lugn höst där vi som familj får tid till varandra och får må bra igen. Har varit en tuff vår och sommar så nu behövs lugnet.
  Skogen och fjällen är bästa stället för återhämtning och speciellt nu när allt har så vackra höstfärger och luften är så frisk.
  Tack för en jätte mysig blogg!

  Svara
 22. Elin

  Vilken bra tävling! Jag ser framemot att njuta av dom små stunderna i vardagen som är livet <3 Fika vid lekstugan, plantera höstblommor, ta en promenad i skogen, tända en brasa och sitta inne och mysa när regnet smattrar mot fönstren.
  Jag skulle gärna vinna en personlig almanacka då livet är i behov av struktur och påminellser i textform ibland <3 Håller mina tummar!
  Tack för en fin blogg!

  Svara
 23. Mari

  Jag ser fram emot att uppleva första hösten i värt nya hus, med skogen runt knuten kunna plocka svamp, bygga hinderbanor till två studsiga barn och sen att fortsätta byggandet av vår övervåning. Tack för inspiration till ett liv på landet. Love it!

  Svara
 24. Helena Riihiaho

  Idag fick jag reda på att jag vunnit en Star wars-film om Han Solo. Den ska bonusbarnbarnet få på födelsedagen i oktober. Han älskar Star wars. Vad roligt det ska bli på kalaset att se hans min när han öppnar paketet!

  Svara
 25. Karin

  Just nu är livet upponer. Separation och nytt boende för mig och min älskade lilltjej. En ny almanacka, ett oskrivet blad att fylla med roligheter vore så fint. Kram och tack för en härlig blogg!

  Svara

Lämna gärna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *