Att ha hösten räddad!

(inlägget innehåller reklamlänkar)

Vi har börjat förbereda oss så smått inför hösten här hemma.

Och ni vet väl hur världsviktigt det är med ett nyttpåfyllt pyssel- och pusselförråd? Ja, i alla fall om ni frågar mina två småstora småttingar. Adlibris har ju inte baara böcker, ju. Så himla mycket annat.

Och nä, jag kan knappas tänka mig något mysigare… än att en regnig höstdag, sitta där vid gamla köksbordet med tända ljus och pussla och pyssla tillsammans. Juni är pusseltokig just nu. Fyra små träpussel med Pettson och Findus, för strax över 100 kronor, klickades hem.

Pusslen hittar ni HÄR. 

Såklart har allt redan provats. En hit, alltihop! Degen var så fantastiskt mjuk och klar i färgerna. Innehåller bara naturliga ingredienser.

Jag klickade hem två kartonger när jag ändå var igång. Den HÄR och den HÄR. 

Dom där små kartongkorten är våra bästa när vi gör födelsedagskort.

Kartongkorten i alla färgerna, finns HÄR.

Och som ni ser blev dom där klisterhjärtana mycket uppskattade också. Så prisvärda för en hel rulle med massssor av finaste formen som finns.

Hjärterullen hittar ni HÄR.

Pussel- och pysselhösten är räddad här hemma!

 

Ok. Då tar vi onsdag. Vi får se vad det blir för dag idag… Vi började veckan härligt med den där lilla Feberskrollan från helgen, som var pigg igen. Öppnade paket och pysslade. Tog oss en veckostart med både lite viktigt måstefix, förberedelser inför jobbstart osv. En loppis tur. Och så en tur med hela familjen runt långrundan. Storebror var såå stolt och trampade på sina två hjul, bredvid sina småsyskon som åkte i snabbvagnen och päronen som småsprang och gick omvartannat. Meeen, till kvällen..

..antagligen till följd av Storasysters skyhöga febertopp… kom då dom två bröderna med varsin febertopp. En så liten typ som Prinskorven, ska inte ha feber. Så vi blev förstås skickade till att ”åka in”… världens sötaste sjuksköterskor och barnläkare tog hand om oroliga föräldrar och lugnade oss. Alltsammans var bara försiktighetesåtgärder, att dom ville se lille Lillebror.. men ändå, inte kul att vara på akuten med en plutt. Som visserligen åt som om det inte fanns någon hejd, så det gjorde oss lugna… men bedrövad över febern var han ändå. Lika ont i hjärtat hade vi för den där tappra lilla fyraåringen som inte skulle komma på att klaga, ens när han har 40 graders feber. Mamma- och Pappahjärtat går ju av lite.

Piggelinförrådet proppades och vi har haft sjukstuga ännu en sväng. Blä, alltså. Vad less vi är på sommarsjukor. Många barn. Många sjukor sammanlagt… och jag tror att jag fått en släng av precis alla små svängar som varit här hemma. Som morsa blir man så klen av någon grad feber. Jag som sett mig själv som en sån som ”aldrig är sjuk”, har minsann kora in på ”varenda bacill fastnar i ett knyck”. Men idag hoppas vi att vi är på bättring igen..

Önskar er en fin onsdag!

Lillafrun

Kommentar

 1. Karolina

  Krya på er! Vet precis vad du menar, här avslutade lillasyster sommaren med att få vattkoppor. Så nu blir det isolering och pyssel i flera veckor när det ska gås igenom båda barnen 🙈
  Vi får hoppas på en mild höst 😊

  Svara
  1. Lillafrun

   Ooh, hoppas ni mår bra trots kliiga koppor. Här har ingen av barnen haft vattkoppor.. skulle nästan önska att det inte dröjde allt för lång tid, man blir ju så sjuk när man får det som äldre.. säger jag som hade det när jag var 12 och såg ut som en gaaalen prickig korv!
   Ha en fin torsdag imorn!

   Svara
 2. Helena

  Hej! Tycker om att kika in här å läsa, såå mysig blogg 😊❤️
  Ett tips att ” mota-Olle-i-grind ” med virus som härjar, ät ProbiMage! Jag tar sönder kapseln i yoghurten till yngsta som inte vill svälja den.
  Äldsta sonen äter den hela tiden nu och har haft färre och kortare sjukperioder.
  Bara ett höst-tips från en mamma till en mamma 😊

  Kraam

  Svara

Lämna gärna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *