Bara mamman och Lillprinsen hemma på Drömgården.

Lika härligt som det är med våra utflykter härsan och tvärsan, lika skönt var det att pausa en dag.

Nödvändigt också. Såklart skulle den här mamman åka på en intensiv sväng av småttingsjukan också. Ont i prick hela kroppen, lite feber och sådär. Och B har ju också en liten variant.. glad febern håller sig borta från honom. Men den där hostan är nog läskig.. som igår var sämre för att idag vara lite bättre igen, hurra! Han klunkar mjölk på livet så det känns ändå bra.

… och så blir han ompysslad precis som en 6-veckors-lillprins ska.

Så jag och Lillprinsen, och Sallekatten förstås, stannade här hemma på Drömgården.. vilade oss bland favoritsänglinnena som jag bara tvättar om och om igen och bäddar i om och om igen. Alltsammans medan Vackerpappan åkte iväg med storasyskonen till lillvattnet här nära oss.

Alldeles lagom för dom också, att bryta heldagar vid havet mot både lite hemmahäng och lite bad. Värmen är ganska så tuff ju. Ja, särskilt om man är pyttebäbis, sjukling eller gammal. Så hemskt med den förskräckliga torkan och allt som följer med den… tänker på hur bönderna kämpar. Det är vår mat dom kämpar för. Så himmelens viktigt nu, viktigare än någonsin, att vi köper svenskt i mataffären. Och för oss här uppe i norr är det bara norrmejerier som gäller på mejeriprodukter, ok? Så läskigt med alla bränder också. OM man fick önska, så skulle jag önska ha varmt, varmt sommarregn nu.. tänk så härligt. Faktiskt. Eller vad säger ni?

 

Idag är det fredag, visst. Och efter att vi haft några timmar vid lillvattnet allihopa, har jag precis haft såå konstig tid här hemma. Det har varit alldeles tyst förstår ni. Hör liksom inte alls till vanligheten, särskilt inte under ett Sommarlov där alla är hemma hela tiden.

Minstingarna har sovit och mannen och Minimannen drog tillsammans till stan en snabbsväng.

Och samma här; Världsmysigast är det att vara alla tillsammans. Men himla fräsigt också att dela på sig, och ha två små gäng som har det gott på var sina håll. Medan tystnaden legat som en ljuvlig topp ovanpå den galna värmen som liksom inte går att rymma ifrån, så har jag konditionstränat… städat fort, menar jag. Rev av en fredagsstädning och alldeles strax ska vi äta hemmapizza och ha fredagsmys. Vi söker oss till skuggan.

Den här sommaren kommer man aldrig att glömma.. väldigt somrig och härlig på så många sätt..  men också småläskig när man tänker efter..

 

Ok. Alla ni; Hoppas att ni får en fin helg!

 

 

Lillafrun

Kommentar

 1. Sandra

  Så inspirerad av din blogg! Ljuvliga bilder! Ni ser ut att ha så mysigt och hemtrevligt hemma hos er och är så imponerad över all ordning i småbarnslivet. Skulle inte du kunna berätta hur en veckostädning ser ut? Behöver själv inspiration för att bli mer effektiv.

  Svara
  1. Lillafrun

   Vad glad jag blir för att du säger så, så roligt att kunna inspirera! <3
   Jag är en ordningstok.. mår liksom inte bra i oordning, kan inte alls slappna av och känna att det är härligt nånstans.. så det är nog mitt största driv; att jag fullkomligt älskar ordning och reda och nystädatkänsla. Men! Livet går före i alla lägen. Barnen behöver inte alls kuta runt här hemma som porslinsdockor och aldrig stöka eller söla ner... tvärtom. Men då är jag snabb att reda upp.. går av bara farten. Det kan, även om det är sällan, såklart vara stökigt och söligt längre än en grisblink, även hos oss!
   Jag småstädar när det behövs.. och så alltid en redig veckostädning en gång innan helgen; Ut med alla trasmattor, dammsuga överallt, sno runt med städhinken med linoljesåpa och lagomvarmt vatten i. Jag dammar och torkar och toppar med att skura alla golven och slänga på nyskakade mattor. Mitt snabbaste sätt är att göra när barn sover, leker ute med sin pappa eller så... för än om det är trevligt med sällis och hjälpredor.. så tar det förstås typ sju gånger så lång tid än om jag snor runt helt själv här hemma.

   Svara

Lämna gärna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *