Heja mammakroppen!

 Jag slutar aldrig fascineras.

Det är ju helt makalöst häftigt. Hur det liksom kan växa något så underbart fantastiskt, där inne i mammamagen. Plötsligt kommer det lilla livet ut till världen och inget är mer naturligt eller känns mer självklart. Fyra veckor har gått och den där lillprinsen är en i gänget så solklart det bara kan bli.

Ibland sköljer kärleken över mig så det nästan är svårt att hantera. Sån är jag, ni vet. Jag älskar dom så mycket, dom där tre små barnen, som är halva-halva-versioner av mig och den där skäggige. Så coolt. 

 

Coolt också, tycker jag såklart att det är när kroppen är så hel, trots att den varit med om något så stort och påfrestande. heja, heja mammakroppen! 

Likt med Minimannen och Juniflickan, tränade jag hela preggotetsvägen. På onsdagen gympade jag med Minsting i magen och på torsdag eftermiddag är han född. Inget självklarhet åt något håll. Varken att kunna träna med bebbemage eller att faktiskt göra det. Men jag har mått bra av det och därför gjort det. Skulle aldrig börja träna, från otränad, under en graviditet. Nu är det en så naturlig del i livet att det skulle kännas så märkligt att stryka något så gott i livet.

När bebbe-marathonet är gjort då vill jag bara mysa, mysa, mysa i Bäbisbubblan. Har tänkt efter alla förlossningar att jag ska vila läääänge, …så går det någon dag och vi var även denna gång ute på Första Barnvagnspromenaden. Några dagar senare promenerades det snabbare och snabbare och fort traskades det raska räserpromenader. Sedan Minsting var två, tre veckor hittar jag mig själv på väg mot mitt första gympapass. Precis som med dom andra två. Men huvud kopplas in, för skulle jag köra helt på feeling så skulle jag sticka ut och kuta nu för det längtar jag så mycket efter att jag nästan kolavippar.

Känner mig oerhört ödmjuk inför, och tacksam mot kroppen.

Idag är jag så lycklig över att ha vaknat tidigt av mig själv, gått ut i ljumma julimorgonen, rullat ut gröna mattan och gjort ett snällt gympapass för mammakroppen. Gör enligt tidigare beprövat recept; på samma vis som jag trappat neråt mot bebbefödsel, så trappas det nu uppåt små steg i taget.

Är nu redo för en heldag med mina tre små darlingar!

Jag investerar i mig själv såhär. En liten halvtimme här och där. Gör susen för massor och lite till. Lovar.

 

 

Önskar er en god fredag!

Lillafrun

Kommentar

 1. Emelie

  Åh, så fina ni är!
  Ja, mammakroppen är verkligen fantastisk. Att kunna bära och föda fram en ny liten människa är det mest otroliga en kan vara med om. Härligt också att kunna träna och må bra hela vägen. Jag fick min tredje lilla tös för tre månader sedan. Tidigare haft två helt normala, okomplicerade graviditeter, och liksom du hittat tillbaka till ”mig själv” nästan direkt efteråt. Denna tredje gången blev helt annorlunda. Kräktes flera gånger dagligen i nio månader, fick högt blodtryck och gick upp 30 kg. Vägen tillbaka är betydligt längre denna gång, men jag njuter för fullt av mina tre fina töser och det är viktigast just nu. Kram till dig!

  Svara
 2. Lovisa

  Ja, mammakroppen är ju helt fantastisk. Tänk vad mycket vi klarar av. Själv bär jag nu på vårat femte mirakel, nedräkning till förlossning har börjat…

  Svara

Lämna gärna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *