En Dröm?

Alltså, var det en dröm eller var den där mitt-på-dagen-19-gradiga majlördagen på riktigt?

Trots vaarmt var Skrållan påpälsad av sin hönsmorsa hela dagen lång med tanke på senaste veckans Basiluska och så vidare. Men kring middagstid när hon och jag skulle gå in för middagsprepp, så lät jag henne svassa runt i bara klänning här inne.. sekund nummer två hade hon dragit på sig stövlarna och skulle uut! igen.

Alltid armbanden på armarna. Gärna en hatt på toppen. Och någon liten upptäcksfärd på gång.

Ja, kameran åkte fram för en viss fototokig mor. Mamman njöt synen av lycklig klänningsflicka. Sen tog hönsmammnan sin lilla Skrålla och gick in igen. Än är det vinter kvar, säger mor…. Det var liksom smygsommar med smygvinter kvar i kanten av åkern. Så tokigt!

Tänk att hon är våran. Vår sanna Sommardröm. Lilla, lilla Juniflickan som ska bli Storasyster.

Men alltså.. den där dagen kan man ju leva på läänge. Mer sommarkänsla än under hela förra sommaren tillsammans. Typ. Ok, lite överdrivet, men kära hjärtanes… njutningen visste ingen hejd!

Det var sol och varmt från morgonen. Barnen var spralliga och föräldrarna nästan likaså, fast på lite vuxnare vis kanske. Kände ivern i sig och ville bara uuut och börja påta och greja. Minimannen drog till Farfar och Farmor som önskat av honom. Juniflickan gungade och inspekterade pappans snickrande ((kika mannens instagram @housbym för att få veta vad han mitt i allt satt igång med nu!). Mamman preggogympade (några sekunders glimt från gympapasset finns på min instagram HÄR) innan planteringsfix väntade. Så klädde vi oss kalasfina mitt i dagen och knatade ner på byn, grattade mannens Farfar på hans födelsedag, lämnade våriga planteringarna och kalasfikade. Innan vi gick hemåt i vad som kändes som den varmaste försommardagen.

Det krattades. Snickrades lite till. Knatades över till granntanten på andra sidan åkern. Kändes som en dröm när jag gick där småvankandes med magen i vädret, Skrålla i handen och lägdan (åkern, ni vet) under fötterna.

Så grillades det middag. Såddes luktärter i ljum majkväll. Och till senkvällen badades lyckliga, skitiga barn innan dom somnade i ett trassel i Storsängen..

En Drömdag!

Hade ni också sådär vansinnigt härligt väder att bli alldeles lycklig utav?  

Det galna är att den här söndagen inte ser ut att bli så mycket sämre.. håhå!

Lillafrun

 

 

Lämna gärna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *