Fågelliv och vårskofunderande!

(inlägget innehåller två reklamlänkar)

Så öppnar vi dörren till måndag.

Där himlen är stillsamt molning, luften är fylld av fågelkvitter och vi har lugn morgon här hemma.

Ja, förutom den där Vackerpappan som klev upp vanligt strax-efter-05-tidigt som om han skulle på jobbet…men gick istället ut i Målarverkstaden och målade för att sedan åka iväg med det där fullastade släpet till stan… för både frissatid och tippendate. Idog och min vackra hjälte.

Det kändes lönlöst att jag och barnen skulle åka med, kom vi på. Inte så barnvänligt ställe den där tippen och allra tidseffektivast blev det såhär. Så strax kommer mannen hem och vi fortsätter på sånt där lyxigt Hemmamåndagsvis.

Ungarna äter äppelbitar, mamman trycker in sängkläder i tvättmaskinen och då och då trippas det ut på bron bara för att lyssna på fågelsången… det är så himla härligt. Det är fler än vi människor som är lyckliga över att vintern har släppt taget!

Jag funderar på vårskor till barnen också. Nu är det gummistövelväder mest. Fodrade eller vanliga.

Men snart kan det vara dags för annat också, håhå så härligt!

Juniflickan har dock mycket mindre fötter än S.. så dom tajmar inte alls varandra… eller jo, för dom vinterskor som S hade sin andra vinter i livet, kommer nog J kunna ha sin tredje. Till exempel. Vi får se vad det blir för småskor. Hållbart, kvalité och ärvesvänligt är alltid tanken i alla fall. Kavat är ett favoritmärke. Hittade till lite bättre pris nu också inne hos Ellos.

Funderar på dom HÄR till S, i blått. Som han haft tidigare.

Och kanske dom HÄR till Juniflickan… precis såna som S hade ju, när han precis fyllt ett år men som liknar båtar på Lillans små snart-två-års-fossingar..

 

Nu ska jag försöka hinna svara på några bloggrelaterade mail här medan barnen chillar liten stund framför barnprogram. Lite smågalet, men det är faktiskt till och med ganska så skönt idag när himlen är lugnt blågrå efter en vecka alldeles klart blå..

Önskar er en fin veckostart!

 

Förresten. Ni vet väl att jag alltid tar emot tips från er om ni önskar läsa om något särskilt eller så? Säg bara till så ska jag försöka fixa!

Lillafrun

Kommentar

 1. Fru J

  Härliga måndags funderingar. Kavat är bra för små fötter, finns så mycket att välja på bara! Dina bilder är så fina och det syns att du gillar fotografering så undrade om du kanske ville dela med dig av lite foto tips? Har ju samma kamera och objektiv men får aldrig till bilderna, tyvärr! Önskar dig/er en fortsatt fin måndag. <3

  Svara
  1. Lillafrun

   Mm.. håller med.. sköna, hållbara och fina!
   Tack snälla.. jag blir så glad för dina ord. Känner också; ”å, kära nån.. jag fotar verkligen bara på känsla”.. men jag kan absolut försöka tänka efter hur jag ändå tänker.. och knåpa ihop ett inlägg om det 🙂 Håll utkik!

   Tack detsamma till dig! <3

   Svara
 2. Sofie

  Tips om Kavat: Sportamore har just nu 25% på alla Kavat så ännu lite billigare än Ellos. Satt själv och funderade på vilken modell jag skulle välja till grabben som fyller 2 (första barnet så har liksom ingen erfarenhet av vad som funkar bäst för fötter i den åldern). Har kikat på samma sneakers som du tittat på till S. Får se om jag lyckas bestämma mig under dagen 🙂

  Jättefin och mysig blogg måste jag säga! Jobbar ju med din M och fick höra att du bloggade så kunde inte låta bli att kika in 🙂

  Svara
  1. Lillafrun

   Tack för tipset! 🙂
   Dom du tittat på var vi jättenöjda med.. även dom som jag funderar på till Juni. Så du blir inte besviken oavsett, tror jag…dom är ännu smidigare att ta på, dom med en stor kardborreknäppning..tänkta ”Juni-varianten” alltså. Men dom andra är inte krångliga heller.

   Å, vad glad jag blir! Tack! Du är så välkommen hit 🙂

   Svara
 3. Elin

  Blir alltid så glad när det finns ett nytt inlägg från dig. Älskar känslan när du skriver, man blir alltid så glad av dina texter och bilder. Sen ääälskar jag dina recept! Har nog bakat alla sorters bröd du lägger ut, så goda!! Sen är det alltid kul med recept på mat så man kan prova nått nytt. Fortsätt som du gör, du är grym! Kram

  Svara

Lämna gärna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *