Sportlov med godaste chokladmoussen på toppen!

För vi har Sportlov, sådetså!

Trots att vi ju är hemmakatter hela gänget här på Drömgården, förutom jobba-massor-och-lite-till-pappan alltså, så känns det ändå som att vi har lov. Sportlov. För vi har bestämt så. Faktiskt.

Efter sköna sparkturen och promenaden idag, snodde vi ihop Mörk Chokladmousse… innan vi ”snodde ihop” (ej rätt ordval på en fläck) världsgod paltmiddag. Typisk lovkänsla på den middagen… jag skulle ej ställa mig och göra palt en vanlig måndagmiddag, hah.. 

men ooh så gott det var..! 

Den här chokladmoussen bara måste ni göra!

Hur enkel som helst. Jag hittade receptet HÄR när jag googlade ”mörk chokladmousse lchf”. Faaantastiskt god. Och så är den alltså sådär bra i sockersyfte också. Tar du minst 70%-ig mörk choklad är den så gott som sockerfri. Som sagt. Gör den bara!

Mörk Chokladmousse

(tänkt till fyra portioner.. men jag har fördelat denna mängd till 6 portioner)

 1. Smält försiktigt 100 gram mörk choklad.
 2. Vispa 3 dl grädde, inte föör hårt men lite sådär ganska-fast.
 3. Dofta i typ en halv tesked vaniljpulver och en skvätt kall-kaffe i den vispade grädden.
 4. Rör i två äggulor.
 5. Rör sedan, i en välda fart, i den smälta chokladen tills smeten är len och chokladbrun.
 6. Fördela i vad du nu vill, små loppade kaffekoppar kanske?
 7. Låt stå svalt i någon timme. Nu mitt i vintern ställer jag ut alltsammans och behöver då inte vänta på härligheten allt för länge. Någon timme bara.
 8. Toppa med syrlig passionsfrukt (ja, eller pensionsfrukst, som någon här hemma säger) och/eller bär. Och njut!

 

God kväll till er!

 

Lillafrun

Kommentar

 1. Ekenäsliv

  Hej vännen,
  Tack för dina söta tankar och ord till mig <3
  Det värmer så in i bombens <3
  För det är en svår tid det här…

  Å du, lilla rara du som bär nytt hopp och liv i din mage <3 Allt som ger hopp ger mig hopp och framtidstro.

  Mums, den moussen såg ju ursmarrig ut 🙂 Är ju verkligen supersuperrestriktiv med socker. Mår dåligt om jag äter det nu, öfr att jag är så rädd att det ska finnas nån elak cell som get sig iväg och vill föröka sig… Skitjobbigt.. Men nu ska jag inte skriva om mig och detta elände utan tacka för din underbara energi och ditt sätt att sprida värme och glädje <3
  Varma varma kramar Anna

  Svara

Lämna gärna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *