Måndagmorgon!

Det är måndagmorgon här på Drömgården.

Jag och Juni har ätit frukost tillsammans. Hon kröp in i min morgonrock sedan, så vi har suttit och gungat långsamt, från höger till vänster. Sittandes på pinnstolen i det så tysta köket. Med ljusen brinnande och snön som faller utanför.

Storebror sover så gott än, som en prins mitt i Storsängen.

Igår innan han somnade sa han ”mamma. jag är så glad att jag har dig och pappa. föräldrar liksom. och det bästa är att jag har en lillasyster Juni”.  Ni vet jag med mitt känslohjärta? Å. Det var bland de absolut finaste orden jag någonsin hört. Älskar hur han uttrycker sig. När barnen somnat låg jag och skrev i barnens dagböcker. Det är så fantastiskt att ha och läsa i, både precis nu och sedan.

Måndag allesammans;

Känns härligt att vi är friska. Lite nysstartkänsla nästan! Viss längt och tomrum efter den där vackerpappan dock. Mitt i sjukstuga har vi ändå fått väldigt mycket lyxig tillsammanstid.

Annars? Det är mitten av februari och ganska gråtråkig känsla känner jag. Jag tror på allvar att jag börjar längta bort snön och det känns ganska osmart med tanke på den mängd vi har. Alltså, den behöver inte försvinna nu. Bara sluta fyllas på. Och så önskas istället takdropp och solsken.

Men kära hjärtanes. Vi har ett varmt hus att leva livet i, roligt sparkföre på lillvägen. För varje dag blir dagarna längre och på ett sätt är det ju himla charmigt med den krypande längtan och vetskapen av att ha precis allt det där framför oss.

Önskar er en god måndag!

 

Lillafrun

Kommentar

 1. Natalie

  Åh, vad fint sagt av storebror! Jag blev genast nyfiken på det där med dagböckerna. Vilken himla bra idé! Skriver du vad barnen gjort under dagen? 🙂

  Svara
  1. Lillafrun

   Ja, det är så häftigt med en så liten människa som uttrycker sig så hjärtligt… och argumenterar och pratar i kull en tusen gånger om 😉
   Dagbokandet, ja.
   Utöver att barnen har varsin mitt första år-bok… där det fyllts i med sånt som står i såna, du vet. Förlossningsberättelse, Första, Första Första av en massa. Första tanden, Första julafton, Första stegen och så vidare. Så för jag en varisn ”genom-livet-dagbok”.. inte sådär ”tisdag 13 februari. Idag har vi varit ute och gjort snölykta och haft en liten sur-dag i övrigt”… jag skriver mer ner deras framfart och resa genom livet…vad dom är med om, nya saker dom lär sig, vad dom tycker om att göra ”just nu”, vissa dagar (som födelsedagar, julaftnar och så vidare) antecknas mer i detalj. Och då och då antecknar jag ”en typisk dag just nu”, med rutiner och sysslor, mat- och sovtider osv. Det är praktiskt också med dessa böcker.. vi kan kika i Storebrors för att veta ungefär vad som väntar för Lillasyster och så. Vansinnigt roligt tycker jag är alla sägningar, små ord och alla citat man bara villll spara. Det är som en liten skattkista att öppna dessa böcker. Rekommenderas! Och så familjealbum förstås.. med Sixtens/Junis Första år osv. Kära nån, jag är ju crazy på att dokumentera verkar det som. Men jag älskar det! 😀 Fantastiskt att ha kvar!

   Svara

Lämna gärna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *