Blåbärssoppa och En-stund-i-taget-Söndag.

Söndag.

 

Det första jag gör är att kliva upp och koka blåbärssoppa denna iskalla februarimorgon. En fasligt god blåbärssoppa, faktist. Receptet finner ni HÄR om ni skulle vilja prova samma, lika. Vinter-, Vasalopp-, och Vabruaridryck, i ett.

Tyvärr kokades den denna morgon i anledning av det sistnämnda.

Hujedamig, alltså. Herr Äckelsjuka. Kom visst på besök igårkväll hos oss. Litenvännen. Tvärdålig, från ingenstans. Så jobbigt för päronhjärtan att se en så ledsen Liten, som ju för det allra, allra mesta är så sprudlande. Det var minst två år sedan han drattade dit för denna Äckelsjuka, kraxig och hostig kanske någon sväng under denna tid. Men annars är vi så lyckliga för hans braiga immunförsvar. Lillan har varit sjuk desto mer än honom… typiskt för småsyskon, jag vet.

Trösta, Tvätta, Vädra, Koka trasor,Tvåla, Sprita, Klorina, Tvätta mer, Trösta mer och så vidare.

Så. Söndag.

Och bara att ta en liten stund i taget. Läget just nu är härligt, så jag njuter stunden och pustar ut lite. En som är alldeles lycklig av att han mår så himmelens mycket bättre. Att Farfar och Farmor precis köpt honom ett helt paket med piggelin som han precis sprättat.. just nu står han och kikar i hallen på när Farfar och Pappa skottar oss fram till Gårdshuset. Lillasyster mår just nu tipptopp men jag ska erkänna att jag är mer än gruvsam för att Herr Äckelsjuka ska ta henne också. Kikar ut genom sovrumsfönstret. Snön täcker nästan hela vingliga staketet. Det är tjugo minus ute, strålande sol och alldeles sagolikt vackert, idag också. En stund i taget, ja.

Önskar er en härlig söndag! 

 

(Jag har iinte glömt att svara på frågorna ni ställt i frågestunden.. Del 3 borde komma inom kort. Just nu lite beroende på hur schyst Herr Äckelsjuka tänker vara mot oss..!)

 

 

 

Lillafrun

Kommentar

 1. Jessica

  Vi har varit i lite samma läge de senaste dagarna och inte haft värst mycket matlust alls alltså. Testade denna blåbärssoppa till lunch och oj, den gjorde gott i magen. Vi är sällan (som tur är, ta i trä) magsjuka så jag är så himla dålig på tänka vad som är smart och bra att få i sig. Vuxna människan liksom, skäms skäms. Detta recept sparar jag, gott annars också men till nästa magsjuka vet jag vad jag ska ta till! ?
  Kram

  Svara
  1. Lillafrun

   Nej men det äär ju klurigt.. så bra att soppan kom till godo <3 Väldigt gott att blanda hallon i också.. när den inte ska vara i sjukstugesyfte 🙂 Hoppas ni är piggare, här pågår sjukstuga... :/ kram!

   Svara

Lämna gärna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *