Vårdrömmig Tävling med Impecta Fröhandel!

Inlägget är sponsrat och i samarbete med Impecta Fröhandel. 

24012018-IMG_0938

Där, i det solbadande köket, i kanten av köksbordet. Där ligger en så drömmig leverans som damp ner i brevlådan häromdagen. Som en liten vink om att våren faktiskt ligger oss bara en liten tid framför.

24012018-IMG_091124012018-IMG_0920

Titta där, då;

Ett hav av fröer. Från Impecta Fröhandel. 

En massa favoriter. Som den här ljuvliga luktärten..

24012018-IMG_0914’Mollie Rilestone’…  som blommade helt fantastiskt förra året och som jag nu hoppas på även i år. Min favorit, helt klart!

24012018-IMG_0917En del av vad som kommer växa i vår lilla odlingastäppa denna odlingssäsong. Minimannen är mer än taggad!

24012018-IMG_0913Rosa solrosorna längtar jag efter också!

Vill du vara med och tävla om ett presentkort till ett värde av 300 kr? 

Plättlätt!

Skriv i kommentarsfältet här nedan, en utav dom fröpåsar du skulle vilja skicka efter för detta presentkort. 

(..så får jag lite tips och inspo av er också, så bra ju!)

HÄR kommer ni direkt till Impecta!

Jag drar en vinnare på onsdag 31/1,  sista januaridagen för i år.

Jag sa ju det! Plättlätt. Och såå drömmigt. Hoppas ni ska uppskatta.

Här hemma räknar vi ner timmarna till Den Där Vansinnigt Eftelängtade Helgen tar vid!

Lycka till! 

-och fin fredag till er!

Lillafrun

Kommentar

 1. Lovisa

  Åh, vilken drömmig tävling! Jag vill självklart vara med och tävla.
  Jag blev himla sugen på Körsbärspaprika ’Koral’! Lät ju suuupergott! Något jag aldrig har testat tidigare.
  Trevlig fredag! ✨?

  Svara
 2. Emilie Bjarnhagen

  Åh såklart vill man vara med o tävla om denna våriga vinst!
  Iår är vi klara med vår Pallkragehörna med spalje o greje, taggad till max med årets odlingar! Jag skulle tex vilka testa Luktärt ’Spencer Wiltshire Ripple’ tror den hade varit fin vid våra faluröda hus o stall!
  Önskar er en härlig helg! ?

  Svara
 3. Sandra

  Vilken drömtävling för en odlingsnörd som jag! I år vill jag testa massor av för mig nya frön ? Jag har nämligen gått och köpt mig ett växthus som jag drömt om så länge. Brandywine yellow är en bifftomat som jag gärna skulle vilja testa denna sommar.
  Trevlig helg!! ?

  Svara
 4. Malin sundquist

  Men vilken dröm att vinna presentkort på den bästa utav godisbutiker! Ett måste för mig även i år är att odla broccoli. Så gott och vilken skörd jag fick ifjol! Färsk broccoli med pressad citron, olivolja, flingsalt och svartpeppar. Mums!! ?

  Svara
 5. Anna

  Tänk att det blivit dags att planera för vårens och sommarens odling! Underbart! Jag skulle beställa Squash ’Genovese’. Upptäckte förra sommaren hur lätt det var att odla! Helt ljuvlig att äta råhyvlad med lite citronzest, olivolja och mozzarella!

  Svara
 6. Anna

  Så härlig tävling! Jag längtar verkligen till våren och sommaren nu och det jag allra helst skulle vilja skicka efter är koriander 🙂 jag har blivit helt tokig i kryddan och det är supergott i både sallader och härliga grytor! Har aldrig testat att odla det tidigare så det ska bli riktigt spännande.
  Trevlig helg!

  Svara
 7. Paulina

  Så vårig, härlig tävling mitt i denna snörika vinter! Känns skönt att kunna blicka fram till det där med att sätta Frön i jord och så småningom även i pallkragar efter vinterdvalan! Spenat är en favorit som i år ska få en hel pallkrage för sig själv. Upptäckte att man behöver lite volym om ska förvälla… Och så är det ju så gott att bara gå och plocka som det är eftersom! ?

  Svara
 8. Lovisa

  Åh vad roligt! Kliar i oslingsfingrarna! Jag älskar luktärter, lät spännande med ”Mollie Rilestone”, den skulle jag vilja prova i år!

  Svara
 9. Caroline

  Det finns så mycket gott och fint att odla! Basilikahade jag beställt, den örten älskar jag! Passar utmärkt i potatissalladen och även bebisens små matportioner! ??

  Svara
 10. Anna

  Mysig tävling! Älskar att odla lite lagom mycket, och sedan vi fått tre små hjälpredor så har vi hållt det enkelt, men fint och gott. För barnen är det smultron, morötter och bönor/ärtor som är favoriter (och tacksamma att ofla) men jag skulle vilja ha ett hav av luktärt!
  När vår minsta lilla föddes sommaren 2016 fick vi en underbar luktärtsbukett av min svärmor och då bestämde jag mig för att Clara alltid skall få ett fång luktärt på sin födelesedag! I alla dess färger ?

  Svara
 11. Emmy

  Åh, i år vill jag ju odla allt! Förra året blev det inte så mycket som jag tänkte med mycket jobb på gården och en tvillinggraviditet. Frön för att försöka dra upp egna smultron så små barnfingrar har något att plocka önskar jag mig. Och i övrigt komplettera mina redan lagda, alldeles för stora beställningar, såklart…

  Svara
 12. Mikaela

  Hurra vilken bra tävling för en som går och längtar efter vår! I år skulle jag vilja så ”enkel Vallmo” i min rabatt ? Vita, skira vallmoblommor som jag tror skulle bli ljuvligt i sommarens buketter ?

  Svara
 13. Linda

  Härligt när man kan ana en vår i år också! Vet du om man kan tävla från Finland också..? Isåfall är jag gärna med, och luktärterna är ett givet val..! ?

  Svara
 14. Erica

  Tomatillo. En fantastiskt läcker tomatplanta som växte så det fullkomligt knakade och så gott som tog över vår växttunnel första året som vi började odla mer seriöst. Tyvärr hade jag missat den ”lilla detaljen” att det är en grön tomat.. Jag surade ihop över att den aldrig mognade och kastade (!) alla plantor i slutet av säsongen utan att aldrig ens smaka på den ? Himmel vilken miss.. ?

  Svara
 15. Anne-Mari

  Impecta har jo det meste av frøer. Har handlet der flere gange. I år har jeg veldig lyst på en mørk rød Luktert!

  Svara
 16. Maria

  Nåt som inte kom i backen förra året va solrosor! Tänk solrosor utmed ladugårdsväggen, de skulle jag definitivt lägga i kundkorgen. ?

  Svara
 17. Jenny

  Vilken härlig härlig tävling ?? jag letade lite och hittade Chilipeppar Sweet Banana ? gubben här hemma vill odla chili i år så den skulle nog vara spännande att testa! Speciellt pga namnet och att den inte är superstark vilket jag gillar ??? härliga hälsningar Jenny

  Svara
 18. Anna

  Klockren tävling. KörsbärstomatRosella skulle jag välja. Tänk vad härligt att hela sommaren gå och plocka för barnen…och för mig oxå såklart.
  Som godis liksom.

  Svara
 19. Jenny E

  Oj vad mycket olika fröer du ska plantera. Har inte ork att ta hand om den mängden. Men att sätta purjolök är ett måste i detta hushåll. Likaså persilja. Men detta år vill jag prova på kålrabbi. Min mamm gjorde det förra sommaren och jag är fast. Sååå gott. Wiener Blue- varianten verkar spännande.

  Svara
 20. Malin Augustsson

  Åh, perfekt ju! Här har redan första sådden kommit i jorden och gror i sina byttor vid sovrumsfönstret. Jag skaffade mig ett växthus förra året och efter en minst sagt rik tomatsäsong har jag nu gjort en växtodlingsplan, och beställt en hög med fröer, för hushållsbruk. Det jag däremot inte är lika flitig på att så är blommor – och det vill jag bli bättre på. Jag hade beställt Kungsängslilja, för den är så fasligt vacker! ? Har du inte spanat in den så gör det!!

  Svara
 21. Michaela Strid

  Jag skulle så gärna vilja så Chokladskäran ”Black Magic” för både den underbara doften och de vackra blommorna! Vi flyttade in i vår dröm från 1800-talets början i Maj och har renoverat tillbaka huset till dess forna glans! Trädgården, på 7000m2, är dock allt annat än drömmig! Tänk att slås utav doften av choklad så fort man kliver utanför dörren, då blir nog motivationen på topp att fortsätta göra även trädgården till vår dröm!

  Svara
 22. Johanna Svensson

  Å vilken ljuvlig tävling.
  Jag brukar ha luktärter i en pallkrage så det blir de i år också. Där ska jag testa Mollie Rilestone som du tipsade om.
  Jag planterar även någon sorts Zinnia som är toppen att ta in som små buketter.
  Det är väl ändå bland de bästa med sommaren, alla söta små blombuketter som man plockar så lätt ?

  Svara
 23. Hanna

  Åh vad roligt med tävling! Då blir de ju absolut Bifftomat ’Brandywine efter att ha sett dom på mandelmans ifjol och suttit å drömt om dom sen dess! Dom ser ju suupergod ut☺️

  Svara
 24. Jeane

  Åh, vad roligt med tävling! Vill självklart vara med och skulle det bli vinst skulle flera sorters mangold landa i kundkorgen. Så gott lätt förvälld till fisk med skirat smör, små fina ärtor och riven pepparrot. Sen skulle jag sprida ut frön av borstnejlika så de fär växa där de vill. En rar och underbar liten bukett blomma.

  Svara
 25. Karro A

  Bellis! Jag väljer bellis ”Tusensköna ’Bellissima Red’ så mycket vårkänslor den förmedlar med sina söta, små härliga blommor. Kan inte annat än längta tills pallkragarna börjar skymta under snödrivorna 😉

  Svara
 26. Matilda

  VIlken fin och vårpeppig tävling!
  Jag skulle klicka hem luktärt, att så nu i vår vid inflytt i vårt egenritade och egenbyggda hus, då de påminner om min älskade mormor.

  Kram Matilda!

  Svara
 27. Sofia

  Jag skulle välja en sockerärt (https://www.impecta.se/sv/artiklar/sockerart-3.html) som minne av somrar hos mormor och morfar. De hade bondgård och odlade sockerärtor som foder åt en del av djuren, och det bästa som barn var att få klättra upp på det där lasset med nyslaget grönfoder proppat med sockerärtor och knapra i sig ett gäng söta baljor medan man utfodrade kalvar. Härliga minnen som alltid dyker upp när sockerärtorna här hemma blir ätklara ❤️

  Svara
 28. Jeanette

  Åh denna tävling kan jag ju inte missa! Om jag ska välja en så blir de sockerärtor. Så himla lätt att lyckas med, gott som godis att äta som det är och såklart ett måste i sommarens alla sallader. Finfint att de dessutom går att frysa om det nu skulle råka bli över några ??

  Svara
 29. Ida

  ÅH vilken KUL tävling!? Efter år av renoveringar på huset är det i vår äntligen trädgårdens tur och jag planerar att sätta så mycket blomsterfröer det bara finns plats till, därför hade det varit sååå kul att få vinna! Svårt att välja en, hehe, men jag hade definitivt lagt fjädervallmon ”lilac ponpon i kundvagnen. Håller alla tummar och tår!

  Svara
 30. Anneli

  Vad kul med tävling! Jag skulle bl.a. beställa en påse Broccoli ’Ramoso Calabrese’. Vi köpte hus förra sommaren och jag håller just nu på att planera trädgården inför våren. Så roligt med en blank camvas. Skulle vara häftigt att få plocka egen broccoli, vilken lyx!

  Svara
 31. Jenny

  Åh varje år tänker jag att jag inte ska beställa hem så MÅNGA fröpåsar. Men det blir likadant varje år ändå hela brevlådan full….Min favorit är bifftomaten ”Brandywine” ljuvlig ugnsbakad med olivolja, fetaost och flingsalt.

  Svara
 32. Lisa

  Åh, ska jag bara nämna EN av alla de fröer jag vill ha…! SÅ svårt. många är självklara och färdiga. Men något som står högst upp på listan över grönsaker är Västeråsgurka, eller Druvgurka F1 ’Diamant’ som den heter hos Impecta. Den är så frodig, växer massa hela sommaren, hela hösten (om man bor milt) och det behövs inget växthus, pallkrage räcker länge. Dessutom klarar den lite styvmorsbehandling om man skulle råka få lite mycket på agendan. Plus att den är eko <3 Helt enkelt så tacksam! Vilket passar lite extra väl in i år då vi flyttar in i vårt nybygge samtidigt som vi får vårt första barn i maj. Så har massa yta som jag vill odla på. Ett tips är att använda gurkan som små primörer i sallader och lägga in resterande i burkar, då har man gurka till smörgåsen hela året! Kram på dig och tack för en toppen tävling <3

  Svara
 33. Therese

  Jag skulle tipsa om sommarrudbeckia, fin blomma och perfekt i sommarbuketter! För barnen så är morötter det bästa, bara ta en och äta direkt från landet hur gott som helst.

  Tack för en härlig blogg!

  Svara
 34. Lina

  Vilken härlig liten tävling som får en att längta ännu mer efter vår och värme! ☀️ Det är svårt att bara välja en endaste, men Törnrosas kjortel är en nyupptäckt favorit för mig! ?

  Svara
 35. Sara Johansson

  Vill självklart vara med och tävla! vanligtvis brukar mina beställningar från impecta handla om fröer som levererar något ätbart, i år är jag dock grymt sugen på att blanda upp odlingarna med lite färgsprakande blomster! Förutom luktärt av alla slag, så har jag kärat ner mig i blodtropp. Ett måste på nästa beställning! Håller tummarna för vinst, det hade verkligen varit så kul att få shoppa loss i lite fröer ?

  Svara

Lämna gärna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *