Tid för Frågestund!

09062017-IMG_1096Ok. Det var längesedan. Väldigt längesedan tror jag till och med. Sedan vi hade frågestund här inne, alltså.

Jag svarar er ju alltid i kommentarer och så, löpande. Men nu kör vi ett race i samlat inlägg.

Fråga vad ni undrar över. Ja, alltså jag är varken Gud eller övermänniska… så jag kanske inte kan lösa världsproblemen och så vidare. Men svara på typ en färgkodsfråga eller något annat som gäller livet här på Drömgården. Ja, ni fattar.

Fråga på! 

-Och ha en god söndag!

Lillafrun

Kommentar

 1. Mikaela

  Hej E! Vad kul! Här kommer några saker jag undrat:

  1. Jag är så nyfiken på hur många barn ni vill ha ifall ni får önska? 🙂 Jag tänker mig er som en familj på sex barn 😀 och dig som hemmafru!

  2. Har du någon favoritserie? Vad är din favoritfilm?

  3. Jag har länge undrat ifall du läser böcker och vad blir det då?

  4. Vem är din bästa vän? förutom din man.

  5. Vad är ditt drömresemål? i vida världen.

  Tack för en fin blogg!

  Svara
 2. Mia

  Jag kom på en till…

  Jag förstår att det är privat men ändå lite nyfiken, bråkar du och M någonsin?

  Svara
 3. Linda

  Hej fina lilla fru!
  Tack för en ljuvligt mysig blogg, det känns alltid som att komma in i ett varmt och hemtrevligt kök när man tittar in här.
  På tal om kök så har jag en undran, har ni själva målat era köksluckor, med vilken färg/kod isåfall? Vi håller på planerar vår drömmiga bondstuga och jag drömmer om mjukt ljusgröna köksluckor, och era har en så behaglig nyans…
  Det skulle vara roligt att se en liten översikt/planritning på ert hus. Förstår att det är i ändringen nu när ni renoverar, men hur ser det ut med badrum/tvättstuga? Har ni någon skiss över rumsfördelningen..? (Ja jag nördar ner mig i planritningar såhär i vårt eget planeringskede)
  Hoppas du får må bra i din tredje graviditet! Kram!

  Svara
 4. Carola som är Finlandssvensk :)

  Hej! Grattis till kommande baby, ska bli kul att följa graviditeten 🙂 Jag undrar om du kan sätta upp bilder från ditt facoritrum i huset, och frän rummet du tycker minst om och svara på varför du tycker bäst respektive sämst om de rummen! Sen undrar jag hur långt ni har till närmaste BB? Har du några tankar inför kommande förlossning?

  Tack för en fin och inspirerande blogg 🙂

  Svara
 5. Isa

  Hej.
  Så kul att följa ännu en graviditet. All lycka till er. Vad jobbar du med?
  Har ni något namn ännu till bebisen?
  Vill ni åka utomlands med barnen eller själva isåfall vart?

  Många kramar till dig. Så fin blogg med fina bilder.

  Svara
 6. Mia

  Hej!
  Tycker du har så mycket härliga klänningar, kjolar, blusar/tröjor. Var hittar du oftast dina fina fynd, har du några tips? ?
  Ha en god fortsättning på det nya året och lycka till med graviditeten! ☺️?

  Svara
  1. M

   Jag kom på en till.. Hur bor ni? (om man får fråga) Fått känslan av att det är lite avsides och enskilt men sen promenerar (nog för att ni är hurtiga!) ni till både affär och föris emellanåt. Har ni grannar liksom så ni bor i själva byn? ?

   Svara
 7. Natalie

  Vad skoj med en frågestund!

  Kan du inte berätta lite mer om er husrenovering? Hur ser planera ut för 2018? Det är så roligt och inspirerande att följa era husprojekt här på bloggen och instagram! Materialvalen ser så genomtänkta ut och det blir verkligen fantastiskt fint!

  Svara
 8. Karin

  Tack för en fin blogg, Man känner sig alltid så väl till mods när man besökt dig. =) Imponeras av att du får till träning så ofta och frekvent!
  Min fråga är således vad som är ditt bästa tips för att motivera/ prioritera träningen? Skulle gärna se lite mer träningstips och exempel på träningspass. Samt lite mer kaos och stökbilder. ? kram

  Svara
 9. Therese

  Först och främst tack för en mysig och fin blogg!
  Lämnar den alltid med ett leeende på läpparna☺

  Jag undrar vad ni har för framtidsdrömmar? Sen vilka likheter/olikheter era barn har (tänker på egenskaper)

  Kram

  Svara
 10. Carolina

  Tack för en så himla mysig blogg! 🙂

  Jag undrar hur Sixten reagerade när Juni kom till världen? Vi väntar vårt andra barn och det kommer skilja två år och två månader mellan dem vilket jag förstått att det gör mellan S och J också. Tänkte om du vill ge lite tips till hur en kan tänka vid syskonrivalitet och sånt 🙂

  Jag undrar också var och med vad du jobbar? Om jag förstått det rätt är du utbildad musiklärare? Är det klassmusik eller är du instrumentallärare? 🙂 Jobbar du med yngre eller äldre barn?

  Tack för att vi får ta del av dina tankar och härliga bilder! Ha en fin måndag!

  Svara
 11. Anna

  Kul med frpgestund! Här kommer några:

  Du och din man tränar och är aktiva, hur tänker ni kring era barn och idrott? Lek som träning eller ex fotboll/skidor?

  Ni spelar och så en hel del i kyrkan har jag förstått, om det inte är för privat så undrar jag om ni själva är troende? (jag är det själv nänligen, så det är av ren ”nyfikenhet”)

  Blev så glad och samtidigt förvånad när trean annonserades. Såklart tänkte jag, att de skall få en till (ni verkar göra familjelivet så bra!) Men hade bara antagit att det var två ni ville ha. Älskar att läsa om familjeliv, här tre barn själv och hoppas få höra mycket tankar och se bilder på er familj även framöver. Hur många barn skulle ni vilja ha om ni fick äran att önska fritt?

  Det var nog mina tre frågor det. Ska bli kul att läsa allas frågor och svar sen!

  Svara
 12. Jenny

  Hej! Tack för en härlig blogg 🙂 min fråga handlar om er renovering, så otroligt fint hus ni har! Men hur får ni tid till att renovera så mycket? Vi har själv två barn i liknande ålder och vi hade svårt att få till en renovering av lillasysters rum, tog evigheter haha! Tiden äts som upp av allt i vardagen och med barnen. Behöver tips inför sommarens alla projekt med huset 😀 Mvh Jenny

  Svara
 13. Anna

  Hej! skrev en kommentar i inlägget där du berättade att du var gravid ang missfall och undrar bara om känner någon som fått det? som det sen gått bra för? en peppig historia liksom? är SÅ rädd att vi kommer få försöka hur länge som helst innan det kommer bli en bebis, just eftersom det är så mycket psykologi i hela den här ”göra barn”-grejen..
  är alla era tre barn ”planerade”? anar du om det är en tjej eller kille i magen? mådde du olika med sixten & juni i magen?
  tack för en världsmysig blogg! blir alltid varm i hjärtat av att vara här!
  kram!!

  Svara
 14. Elin

  Hej!
  Jag klurar på dessa frågor;
  – Vad har ni för syn på barnuppfostran? Vad finns det för regler hemma hos er och vad tycker du/ni generellt om principer o regler i barnuppfostran?
  – Hur många barn vill ni ha?
  – Vad är ert bästa tips att ge till oss som planerar bröllop till sommaren ?
  Tack för en mysig blogg!! <3

  Svara
 15. Linda

  Ingen direkt fråga kanske men jag vill gärna se mer helhetsbilder inifrån ert hus! Vi får se mycket på utsidan, detaljbilder och köket. Men hur ser det ut i övriga huset? Badrum? Sovrummet säger du att det är ett stort som ni delar, men vi har bara fått se inzoomat på er säng, barnens hörna, osv tror jag?

  Hur gör ni med familjeekonomin? Har ni gemensam, eller betalar ni procentuellt av er lön, vem betalar saker till hemmet, hur gör ni med ekonomin när du är föräldraledig? Jag är mammaledig nu och vi har haft mycket diskussion kring ekonomin här hemma så jag undrar hur andra gör… ?

  Tack för en bra och inspirerande blogg!

  Svara
 16. Jeane

  Hej! Det är så härligt att titta in här då och då. Så fina bilder och ni verkar vara så fina tillsammans som familj. Har bara en fråga: Vilket mönster är det till de fantastiskt vackra tröjorna som din norge släkting (om jag förstod det rätt) stickade till barnen? Föll pladask för dem. Hälsa till stickerskan att de är fantastiska! Varmt grattis igen till nr 3 och tack för en mysig blogg!

  Svara
 17. Isabell

  Måste också passa på att fråga några frågor;

  – Hur ser ditt drömliv ut om 5 små år, om du får önska fritt liksom ?
  – Har du alltid drömt om att gifta dig ung, få barn hyfsat tidigt?
  – Var Drömgården en sån gård ni tittat på länge, länge, sedan barnsben ? Har för mig att den ligger nära svärföräldrarnas boende, är det en släktgård eller liknande? Varför föll ni just för denna plats (fullt förståeligt men ändå – renoveringar brukar snarare skrämma folk 🙂

  Kram på er och trevlig helg!

  Svara
 18. Natalie

  Hur har du tänkt kring träning efter dina två förlossningar? 🙂 Har du några tips på bra övningar? 🙂

  Svara

Lämna gärna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *