Kronan på verket!

Norra Drömgården.

Senaste tiden har det varit lite olika, mindre, projekt som pågått här hemma.

Samtidigt som fibret (som S säger) grävdes ner, passade vi på att gräva för el till gamla Gårdshuset. Mannen har jobbat som bara den men att ordna med köket här inne, mest jobb med att ta sig genom spånet uppe, genom kökstaket och vidare ner hit, där det nu lyser julstjärnor i fönsterna som om det alltid gjort precis det. Det har städats i en del av lagårn, i målarverkstaden har Storebrors säng gått från att se ganska spökig ut till att få några lager linoljefärg på sig och bli sådär drömmigt prinsig (jag ska visa, lovar!). Så har det såklart målats här inne också, lite kruxigt att ha en katt då som gärna ligger i fönstersmygarna… en dag hade jag vita ursöta tass-spår i långa rader… tyckte just då inte att det var så väldigt gulligt.

Till sist har M snickrat och målat vad som känns som Kronan på verket;05122017-IMG_9354Krönet ovanför Drömdörren.

Då vi gjorde klart entrén, Veranda och balkong, redan förra året. Så hade vi inte då bestämt oss för hur det skulle bli kring fönster och dörrar sedan. Släta, linoljefärgsvita foder spikades upp. Men nu när det blev vackra foder och krön målade i grön umbra, så skulle såklart Drömdörren få detsamma. Det är därför (för den Superuppmärksamme!) som det bara varit grå-målat nääästan ända upp, kring dörren.

05122017-IMG_935105122017-IMG_9362

Det allra sista lagret färg runt dörren får målas till våren. Men redan nu tycker jag att det blev så himla enhetligt och vackert. Ett stycke julig bro att behöva nypa sig i armen för att tro att den är vår.

05122017-IMG_9355

Annars?

En alldeles vanlig tisdag. Pappan på jobbet. Storebror på Föris för lek med småvännerna. Mamman och Lillan hemma, donandes med ditt och datt. Lite julklappsfix, legobygge och en alldeles ljuvligt vintrig promenad där vi till och med fick några solglimtar. Nu brinner ljusen och vi tre här hemma längtar efter den skäggige.

Dags för middagsfix! Bondomelett med prinskorv och potatis i. Rårivna morötter och rödbetor till såklart. Och iskall mjölk. Prick hur gott som helst ska det bli!

Ha en fin kväll, alla ni!

Lillafrun

Kommentar

 1. Miriam

  Ja de där katterna, vi har kattspår på ett golv efter att jag gjort det sista med att måla tröskeln ? de fick vara kvar, lite gulligt när jag lugnat ner mig ?

  Svara
 2. Gabriella Gustafsson

  Hej,
  Jag vill börja med att säga vilket fantastiskt fint hus ni har, verkligen drömmen😍 jag och min sambo sitter just nu också i en husrenovering där vi nu ska bestämma vilken färg vi ska ha på huset och med det har vi totalförälskat oss i det färgvalet ni har gjort. Finns det någon möjlighet att du kan dela med dig av vilka färgkoder ni valt på fasaden, både den vita och den gråa? Du skulle verkligen göra oss en jättetjänst😄👍🏼
  Tack på förhand,
  Med vänlig hälsning,
  Gabriella

  Svara
 3. mia

  Hej! Gud vilket fint hus ni har! Vi håller själva på och renoverar och funderar på vitt med grå knutar, hade tänkt fråga om färgkoder men fick svar på det i ett annat inlägg ;P Dock undrar jag vad ni har för fönster nere (tillverkare och modell) eller är de gamla? Är verandan nybyggd? Är ute efter liknande pelare, tänkte annars vart ni fått tag i dom? Och listerna över fönstrena, kan man få tag i dom nånstans? 🙂 Såå tacksam för svar! Med vänlig hälsning Mia

  Svara
  1. Lillafrun

   Hej! Tack snälla!!
   Så bra du funnit en del svar 😀

   Samtliga nya fönster vi sätter in är från Allmoge Snickerier.. ritade av M.
   1+1-fönster, med kulturglas ytterruta och energiglas innerruta.
   Verandan är nybyggd.. pelarna är vanliga limträpelare som M har fräst.Överstyckena/krönen snickrar M själv.. han kanske får börja ta beställning 😉 Dom är väldigt fina. Kika hans instagram (@housebym) för att se fler bilder och lite hur han går tillväga.. Hoppas jag fått med allt,annars får du gärna fråga mera! 🙂

   Svara

Lämna gärna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *