Susen-bestyr, En längtan och Liten Dagvillhet.

IMG_8589Susen-bestyren, ja.

Dom där magknipiga dagarna, som ju blev så himla bra till sist. Toppades med att vi åkte en tur till älskade Mormor och Morfar. Fick kramar. Fikade Mammamormor-bakat mjukt tunnbröd. Jag var ute i Hardcoregymmet en sväng och cyklade mig svettlackande och endorfinhög. En sväng på loppisen gjorde vi oss också. Och gick loss lite, om man säger så. Innan vi åkte hem fylldes magarna med gudomligt goda kåldolmar och den där dagen blev en så alltigenom bra dag. Familjen. Bästa som finns.

IMG_8605
Man kan väl säga att vi hade Juleögonen med oss på loppisen. Den där duken fann jag för en femtiolapp. Stor och så fin. Vilket fynd!IMG_8606Alltså. Kan man bli annat än nipprig? Jul-längtan. Pudrig snö, risgrynsgröt, hemkokta karameller, småttingar med pillriga ögon.
IMG_8609Barnen fick pussel, någon leksak och varsin bok. Lillasyster härmar djur och Storebror skriver bokstäver för fullt så dom där böckerna var perfekta!IMG_8607Och i den där skålen ska jag göra något litet juligt, enkelt arrangemang. Lite mossa och hyacinter.. typ så. I det enkla bor det vackra, liksom.

IMG_8616

Och plötsligt var det fredag idag, tydligen. Den här veckan har varit maxad på flera vis. Började soft med Tillsammansmåndag, men sen har det bara gått i ett. Känner inte riktigt fredagfeeling idag, då M inte får helg förrän i natt någon gång. Han är på uppdragsvift, med andra ord. Väldigt mycket jobb, uppdragande och övrigt för han den här veckan. Så, jag längtar smått ihjäl mig efter honom. Min skäggige prins. IMG_8612

Men, jag och barnen har finfredag så gott vi bara kan. Var vakna så tidigt att hemmet var skinande rent och skurat strax efter nio. Och då hade frukost och lek och städning gått i ro. Så skönt. Festligt är det faktiskt också nu, att efter två dagar med några timmar där Storebror varit på Föris, få ha helgkänsla. Så trots dagvill är det helgkänsla på topp. Vi har varit ute i timmar, vädret är ljuvligt idag. Medan jag grejade lite ute på gården, gungade ungarna och hjälptes åt att ”rädda alla leksaker ifrån snön” ur sandlådan. Sen gick vi skön promenad när Lillan skulle sova. Storebrorsan hoppade vagnen ur titt som tätt för att krascha frusna vattenpölar. Tänk, det är ju lika roligt nu som 27 (!) år och morsa.

IMG_8628Som önskat blev det pannkakslunch. Och nu väntar fortsatt massa mys. Minimannen har börjat klura på Årets Önskelista. Hittills har han kommit på….. en hävstång. Alltsååå…. den där ungen.

IMG_8620

Ha en fin fredag, alla ni!

Lillafrun

Kommentar

 1. Sofen

  Jodu Empa, jag hänger kvar! Njuter så av att läsa om ditt liv! <3 Blev dock tvungen att kommentera om den där bokstavsboken nu, då jag verkligen minns att det var precis en sån som hjälpte mig lära mig läsa när jag var 4,5 år. Så fortsätt med den för den är ett fantastiskt hjälpmedel!! Svenska är bäst! 😉

  Svara
  1. Lillafrun

   Mäh, hej!
   Vad gullig du är. Hoppas, hoppas att du har det gott!(?).
   Det är så roligt när det lämnas spår på olika vis.. då får jag liiite koll på er ”på andra sidan också” liksom.
   Vad mysigt minne!! S är superintresserad så det är bara hänga på! Du skulle ju vara en strålande svenskfröken 🙂

   Svara
 2. Anna

  Så härligt och vackert med frostigt landskap! Skönt att det gick bra för storebror på föris, viktigt att följa sin magkänsla och lyssna på mammahjärtat. Kanske gick det så bra nu just pga att du lät honom vara hemma med dig ett tag!
  Trevlig söndag!

  Svara
  1. Lillafrun

   Jaa, det är så vackert. Nu längtar jag efter snöö.. vi fick lite idag. Och det känns liksom genast lite ljusare 🙂
   Gullig du är. Precis så. Vi ångrar absolut inte en hemmahöst, tvärtom. Mysigaste som finns. Men någon timme lek med småvänner på veckan, känns också så roligt för honom.
   KRAM till dig!

   Svara

Lämna gärna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *