Oktobertorsdag!

IMG_7418 IMG_7421 IMG_7433

En så välbehövligt lugn dag idag.

Gått med tofsen på sned. Iklädd mjuka brallan. Någon har svassat i pyjamas lite för länge. Och någon annan tyckte att det minsann var en skjortadag, idag också. Målat med vattenfärger. Sörplat kaffe med vispgrädde i. Och ännu en dag, där vi kunnat tittat ut på regnet som stått som spön i backen. Tänt ljus och njutit av den så vackra rosbuketten jag fick igår från mannen.

Till eftermiddagen förstod vi knappt vad det var frågan om; ösregnet byttes plötsligt mot någon vi inte sett på tid och evighet. Solen lyste över gården! Och vi (typ) kastade oss ut. Så fantastiskt härligt med lite solsken. Det är löjligt lerigt och geggigt på flera håll runt gården nu, inte kul alls. Vår söta lilla grusvägen är liksom bara en enda lervälling, nästan. Men lite sol och torrare väder kan ju hjälpa, liksom. Hoppas.

Vi kvistade ner på affären efter utelek, och satte oss sedan ute på bron och mellisfikade med solen i ansiktet. Innan den, några minuter senare, byttes mot fallande regn igen.

Vi körde sedan riktig torsdagmiddag här hemma. Ärtsoppa till förrätt. Ugnspannkaka med mycket gott fläsk i. Tillsammans med en klick vispad grädde och MammaMormors lingonsylt. Och rårivna morötter. Till huvudrätt. Mums så gott!

Från middagsbordet har nu tre generationer, (Liten, Skäggig och Svärfar), gått ut för att göra något vansinnigt peppigt; Börja Riva Ställningen!!!

En oktobertorsdag. Så himla fint så.

Ha en god kväll, alla ni!

Lillafrun

Kommentar

 1. Mia

  Hej! Jag har ställt frågor några gånger till dig på senaste tiden men inte fått svar. Andra bloggar som jag följer brukar svara och du har ju inte så många kommentarer. Undrar lite varför? En sak som jag undrat länge är, hur ni ser på att väldigt många äter mer vegetariskt. Hur ser ni på det? Som jag uppfattar äter ni inte alls vegetariskt men kan ju ha fel. Fina rosor 🙂

  Svara
  1. Lillafrun

   Hej Mia!
   För det första; GLAD fredag till dig! 😉
   Jag har ingen aning om var dina kommentarer kan ha tagit vägen. Jag godkänner alla och har helt enkelt inte fått några av dig 🙂
   Tar det som en komplimang att du följer lilla mig, om du är van att följa stora bloggar som har det som sitt heltidsjobb 🙂
   Jag har inte så bra koll på hur andra äter, faktiskt… du har nog svårt att ha koll på oss också.. då bloggen ju bara är en bråkdel av livet, förstår du.
   Sedan en drös månader har vi haft matkasse, Familjekassen med blandade maträtter tänkta att passa en småbarnsfamilj. Och där ibland är det många recept som varit/ är vegetariska! Gott och bra på alla sätt, såklart!
   Tack, älskar färgen på rosorna 🙂

   Hoppas att du får en god dag!

   Svara

Lämna gärna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *