Finsöndagen i maj. Del 2.

Så var han konfirmerad, lillplutten som nu inte är längre är någon liten plutt (innebär det att jag också blivit äldre? Nä, tänkte väl det!) och det fotades och förevigades där utanför vackra kyrkan. Så slog stora lilla kärnfamiljen till med ett familjefoto också;

24052015-IMG_4869

Päron och päronungar och en nyfrissad lillebror som vände rumpan till. Japp. Jag är stolt över den där högen. Och rysligt tacksam. Bästa.

Så åkte vi hemåt Mäjadalen. Minimannen vaknade och var sådär småskakis på benen som han alltid är när han sovit länge och är precis nyvaken. Då kan det tänkas att han står sådär stilla några sekunder. Mamman skyndade sig fram med kameran!

24052015-IMG_4882

Alltså, kolla! Finbyxa, vitskjorta och fluga. Jag dör söthetsdöden. Åhåå!!! Jag är så kär så jag får dåndimpen, i båda dom där två! 24052015-IMG_4930

Inne i vackra huset dukades mat fram, bland familj och släkt som svärmade och måtte gott, gott.
24052015-IMG_4931 24052015-IMG_4932

Så hyllades konfirmanden innan det bjöds till bords. Så vaaaansinnigt mycket god mat. Jag var på riktigt mätt fortfarande igår, 24 timmar senare. Det tråkigaste i ett sånt där läge, är när man känner hur magen håller på att bli full och mättnaden kommer. Typiskt tråkigt läge. Typiskt väldigt lyxigt läge. Så jädrans bra vi har det!
24052015-IMG_4955

Kolla tallrikshögen! Sådär ser det ut när vi träffas. Vi är ett redigt gäng, kan man säga. Mysigt, alltså.

Buffe med pajer, lime- och chilimarinerade räk- och melonspett. Sallad, kycklingspett, specialitén ”lax på lax” (hiiiiimmelsk!!!). Och potatisgratänger och himlagott kött och sås och gudvetvad. Alllllt fanns. Vi åt och åt och pratade och skrattade och njöt och det öppnades paket och ja, en finsöndag, var vad det var. 24052015-IMG_4946

I timmar höll vi på.

Sen dukades maten bort och fram åkte det här;
24052015-IMG_5032Den godaste tårtan jag vet. Och jag kaaaan ha varit med och tjatat fram detta val till dagen. Som tur är, är det även en topptårta hos konfirmanden. Dajmglasstårta med nöt- marängbotten. Och så massor av färska jordgubbar ovanpå. Mmmm!

Det var så himla mysigt att bara vara med hela familjen. Vi hängde till och med så länge att vi fick duka fram middag också innan vi skildes åt. Det är ju inte så jätteofta vi träffas alla fyra systrar, till exempel. Så sånt måste ju tas tillvara på! Så blev det kramkalas och vinkvink, bil efter bil, då vi lämnade Storanfamiljen, efter en helt makalöst fin helg.

24052015-IMG_5038

Alla nöjda, trötta och glada. Precis som det ska vara.

….Även den här typen, som sprang, till synes outröttlig, nerför i höggräset, gång efter gång. Även han var trött. Då vet man liksom, att det varit kalas!

24052015-IMG_5020

Och det var den finfina majhelgen tillsammans med taikonsfamiljen .

 <3

Lillafrun

Kommentar

 1. Nilla :)

  Men dra mig baklänges huuuur söt kan man vara?. det sista kortet här ovan på lillprinsen, så stilig så det inte finns ngn hejd på det :). Du och M va inte långt efter stilhetsmässigt, din klänning va ju superfin. Jag är ju då ingen klänningstjej (försöker till och från dock) men den där såg ut som en som skulle gå väldigt bra ihop med ett par vita converse och det är alltid en bra början.
  Vilket fantastiskt kalas, blev bra hungrig här då jag såg allt gott. Bäst av allt måste ju varit att alla ni nära och kära va samlade 🙂
  KRAM

  Svara
  1. Lillafrun

   Hihi, vad gullig du är! 🙂 <3
   Den där klänningen är verkligen ett hett tips, så prisvärd, skön och precis som du säger; perfekt till converse!
   Haha, jaa det var så himla gott!! Men precis som du säger, tillsammanstiden är det bästa! <3

   Hoppas du har en fin onsdag!! KRAM

   Svara
 2. Helena

  Så härligt ni ser ut att ha haft! Och den tårtan alltså!!! Kan man möjligtvis få receptet?
  Kram

  Svara
  1. Lillafrun

   Dagen var verkligen kalas!:D Jaa, tårtan är himmelsk!! Jag har det där receptet någonstans… i någon flyttlåda… någonstans. Men! Jag ska försöka fiska fram det. Kan inte lova att jag lyckas, men ska göra ett försök! KRAM till dig!

   Svara

Lämna gärna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *