En kväll med karamellkungarna.

Åh. Vilken fin kväll det var igår.

Jag och Liten traskade till fina vännen, med förväntan upp över öronen och en längtan efter en kväll vi visste skulle bli precis sådär mysig som alltid. Först drog jag av ett sånt där fånigt spegelfoto. Jag kände mig så piff; ren och fräsch. Dessutom vill jag ju visa glajjorna nån himla gång! Jag ser så hiiimla bra och är så glad över mina nya ögon.
IMG_2698

Jag kallar mig Rutger. Han i sjukan, du minns? Han hade också runda glasögon. Jag gillar dom! Varför jag håller fingret över munnen? För att jag har sån sårmun att det är löjligt. Som en hakklapp uppe och nere. Vännerna har småskrattat åt mig i veckan och sagt men hur äär det egentligen med det där? och Syrran har frågat om jag börjat med läppstift… Ni kan kalla mig clown Rutger, säger jag. (Det är på väg att bli bättre. Men alltså… skinflådd mun är ingen hit. Det värsta har varit att inte kunnat pussa på Sixten. )

Vart var vi?

Jo. Vi gick iväg. Minimannen och jag. Landade hos vännen tillsammans med en massa andra godingar. Liten blev efter en stund väldigt hemmastadd och gick från famn till famn. Blev serverad Babblarna och Teletubbies på löpande band, busade i speglar, spelade piano och åt slickepott. Morsan njöt av att få göra det där hon älskar; polkagrisar.

Vi teamade så bra, allihopa.

IMG_2713IMG_2724_wm

uppassadMiniman.se/Liten

IMG_2735

Nu har vi minsann blivit lite rutti på det där. Vi är som värsta karamellkungarna!

IMG_27418 satser polkagrisar. En liten sväng vardera av sur-äpple, mango-lime, körsbär och jordgubb. Och dubbelsats av hallon-lakrits (såå vaaaaansinnigt god!) och tre satser av vanliga, pepparmint. Dom jag tycker är allra, allra godast och alltid vinner i längden.

När vi var färdiga vandrade vi hem i natten. Bäbisen doftade som en hel polkagris och somnade på två sekunder när vi kom hem. Jag njöt av att komma hem till ett nytstädat hem, med hjärtat varmt efter en kväll av traditionsgöra, tillsammans med vännerna. Karameller. Fina grejer!

Och idag är det fredag. Så skönt! Jag och Liten har mysförmiddag. Tog lååång sovmorgon, morsan njuter av fredagsmorgonkaffet och strax ska vi ut på vår promenad. Det ser ut som om solen kanske vill titta fram idag. Det vore underbart!Några timmars skrivande i eftermiddag bara, sen är det helg! Mannen föreläser hela dagen, men vi samlas till kvällen för efterlängtat fredagsmys. Åh.

Ha en toppenfredag!

 

 

 

Kram/lillafrun

Kommentar

  1. Lillafrun

   Sorry att jag är så seg på att svara! Recepten kommer från Panduro. Där finns också grejer man behöver för karamelltillverkningen 🙂 Jag tror däremot att receptet på hallon-lakrits, är ett egenkomponerat recept. Man kan ju bolla med smaker lite hur man vill 🙂
   Här har du en länk till recepten och allt det där!

   Svara
   1. Helena

    Ah, jag hade glömt att godkänna att jag skulle få mail när du svarat. Sorry för det.

    Tack för svaret, såg ingen länk och kollat på panduros sida men där verkar inte vara några recept. Man kanske måset köpa settet för att få recepten?!

    Tack i alla fall!
    Helena

    Svara
 1. Nilla :)

  Men wow snygga brillor, på snygg brud :). Jag är ute efter ngt liknande. har alltid haft kantiga, men så började jag använda lite rundare solbrillor i somras och kom då fram till att nästa par glasögon får allt bli ngt med rundare form. Vart har du hittat dem? :).
  Kram

  Svara
  1. Lillafrun

   Men taack! 😀 😉 Ja det kändes så roligt med lite runt nu, som att det varit kantigt så länge, liksom. Dessa kommer från Synsam. Tom Ford är märket! 🙂 Supersköna, nätta och jag trivs såå bra. Framförallt ser jag igen 😉

   Hoppas du haft en fin helg!

   Kram!

   Svara
   1. Nilla :)

    Måste alltså smita in på synsam ngn dag efter jobbet. Så kul med glasögon tycker jag, givetvis har jag det för att jag är i behov av det (även om jag använder dem allt för sällan) och ska man ha så kan man lika gärna slå till på några inte allt för diskreta. Kan ju vara kul att inte bara se bra utan även se bra ut, ha ha. Hittade precis de här som jag nog måste testa också https://www.smarteyes.se/glasogon/din-valda-bage?itemid=20633 många val alltså 🙂

    Svara
    1. Lillafrun

     YES! 😀 Dom hade måånga snygga bågar, men jag föll pladask för denna.
     Såå roligt!! Jag har varit in x antal gånger på smarteyes, inte hittat någon båge som jag fallit för. Men den som var en nästan-så-att-jag-föll-båge, var preciiis den du länkat till 😉

     Svara
     1. Nilla :)

      Men vad är oddsen? kul, ha ha. Jag måste smita in och testa dem imorgon efter jobbet. Blir ju så ivrig av mig då jag får en ide…ja vi ha inte bara likande smak utan även sätt att vara ibland du och jag, HAHA

  1. Lillafrun

   Åh, hej.. alldeles för sent svar, men om det är till någon ”tröst” så har jag inte ens ett svar som jag sitter inne på… det är min älskade vän som har hundra procentiga karamellkollen 🙂

   Svara

Lämna gärna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *