Fröknäcke.

Senast vi var hemmahemma, så passade jag på att norpa ett helt gäng med recept ifrån Storan. Bland annat detta:

Fröknäcke:

Blanda 1 dl vardera av ren havre (gryn), solrosfrön och sesamfrön med 1/2 dl vardera av pumpakärnor, linfrön, kokosmjöl, bovetemjöl samt 2 tsk kummin, 1/2 tsk salt , 1/2 dl rapsolja och 2 dl kokande vatten. Stjälp upp på en bakpappersklädd plåt, lägg ett bakplåtspapper ovanpå och tryck ut smeten med händerna. Ta bort övre papperet. Strö på flingsalt. Baka mitt i ugnen 150 grader i ca 1 timme.

IMG_0602

IMG_0611

IMG_0614

IMG_0621

IMG_0622

IMG_0642Superenkelt att göra och det blev hur gott som helst! Tips ifrån Storan var att ta mindre solrosfrön, mer sesam. Och lite mindre kummin. Det blev perrrrfekt!

En brödbit. Massa smör. Massa ost. Njut!

Lycka till!

KRAM/lillafrun

Lämna gärna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *