Att jag duger

God morgon,måndag!

Människan är väl för knepig alltså. Ja, i alla fall jag. Både förra veckan och en del av denna vecka är, helt plötsligt jättelugna i skolan. Inte en föreläsning har synts till och mina elever har haft påsklov.. Helt plötsligt får man liksom en massa tid för sånt man annars inte brukar hinna.
Med konstig menar jag att jag känt mig helt förvirrad dessa dagar. Orolig i kroppen, som ett dåligt samvete som inte vill släppa… På grund av att jag helt plötsligt fått några dagar när inte varje minut kretsar kring plugg, och att allt man gör, görs på en särskild tid för att hinna med allt i skolan. Kära nån vad luddigt.
Kontentan: jag är ett människa som är van att göra hundra saker samtidigt och när det blir såhär, glapp i schemat, blir jag tokig.

Jag har något att öva på. Då menar jag inte piano eller fiol… Jag behöver öva på att bara vara och ändå kunna känna att jag duger. Mm..

Jag sitter nu på bänken… Du vet. I solen med en kaffekopp. Jag ska strax gå en pw och sedan ska jag upp på skolan och öva. Det här låter ju som en dröm-måndag, varför ger jag mig själv inte tillåtelse att bara njuta av den? Dags att göra det NU!

20130408-093438.jpg
mitt frukostbröd liknade ett hjärta..M var extra noga med att det just var MITT bröd. Gulle han.

KRAM/lillafrun

Kommentar

 1. Liv skriver

  Fina Em – precis som du tränar kroppen kan du träna självkänslan (att duga även när du inte presterar). Fast jag tror du är rätt bra grundtränad genom din tacksamhet för de ”små” tingen i vardagen. Men träna på att varje dag hitta tre, fyra saker där du ”varit” bra (men inte presterat) typ varit snäll, omtänksam, stått på dig, valt nåt som varit viktigt, tagit dig tid att njuta mm. och säg/känn eller skriv upp det här gjorde jag bra!! <3

  Svara
  1. lillafrunsdagbok

   Kloka Du. Så sant som det är sagt. Självkänslan behöver alltid underhållas. Och som du säger, är jag bra på att se det stora i det lilla, men ”fröken Duktig” kommer fram ibland vare sig man vill eller inte. Bra är det ändå, att jag känner medvetenhet, visst? 🙂
   Kram och tack för Dig. <3

   Svara

Lämna gärna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *