Skrivna ord och Onsdags-lyx!


Å där ramlade jag in genom dörren. Okejdå, för en kvart sedan.

En dag fylld av musik i olika former. Redovisning på förmiddagen. Lunch, sedan direkt iväg och besöka min praktikplats för våren. Bli fullproppad med info för att sedan traska tillbaka till skolan i världens snöstorm. In i ett övningsrum för att öva. En snabb mellis-paus och sedan har jag undervisat mina fiolelever. Jag är helt slut nu. Ikväll är det ingen träning på agendan, och det känns faktiskt bara skönt.

När jag kom hem ekade lyan tom,tom. Ingen M hemma. Han är iväg och rattar på dom där rattarna i nån studio. Tror jag? I alla fall, så har jag precis slängt ihop en ugnspannkaka och när jag skulle slå på ugnen så blev jag tårögd och varm ända in i hjärtat.

På spisen…IMG_4525

…låg det en lapp, fylld av en massa ord. Skrivna av min älskade. Å. För att fira att jag har det så bra så slog jag till på receptet för en ”lyxig pannkaka” istället för ”vardagspannkaka”. Yeah! Skillnaden var mer ägg och mindre mjöl i den lyxiga! Onsdags-lyx helt enkelt! 😉 Istället för att använda vetemjöl när jag gör pannkaka så blandar jag olika grova mjölsorter. Inget vittvitt som gör att man blir som en uppblåst ballong och dessutom inte mätt. Gott och matigt blir det istället!

Det doftar ljuvligt och nu ska jag gå och rota i vår bärfrys. Hallon,jordgubbar…blåbär..äppelmos.. ja vi får se vad det blir! 😀

HOPPAS ATT DU HAFT EN BRA LILL-LÖRDAG!

KRAM/lillafrun

 

Kommentar

 1. Kia

  Men vad sugen jag blev på lyx varianten nu 🙂 kan du inte dela med dig av recept? Med vänlig hälsning, Kia

  Svara
 2. Sandra

  Oj vilken dag och vad mycket du hunnit med!
  Åh vad gott med ugnspannkaka 🙂 !
  Tänkte bara av nyfikenhetsskäl fråga vart ni ska i Gambia?
  Jag har varit där två gånger. Första gången höll vi oss mest i och runt Banjul men med dagliga utflykter. Nästa gång åkte vi runt lite. Tog bla. båtturer på Gambia river och provade på att flyga över en nationalpark och vara med på en fågelsafarie vid Gergetown.
  Jaja, tyckte bara att det var roligt att läsa att ni också ska dit 🙂 .
  Ni kommer säkert få en rolig upplevelse.
  Ha en underbar kväll!
  Kram

  Svara
  1. lillafrunsdagbok

   Ja jag känner mig som en urvriden trasa, typ 😉
   Pannkaka,massa varma jordgubbar och en stor klick grädde lyckades dock göra mig lite piggare! Hoppas att du har haft en bra dag!?
   Åh, vad häftigt!! Man kan alltså överleva denna resa.. härligt! (Jag är livrädd, men också superpeppad på att åka). Vi åker till Njawarra! 😀
   Jag tror också att det kommer att bli en upplevelse, utan dess like!

   Tack detsamma, rara!

   Kram!

   Svara
   1. Sandra

    Hihihi 🙂 !!!!!
    Ja då, jag lovar! Ni kommer att överleva!
    Inför vår första resa dit var jag också super duper nervös. Typ, kommer vi kunna äta någon mat där eller kommer vi svälta eller kanske få någon förgiftning? Kommer vi bli nedslagna och rånade? Kommer vi att bli bitna av värsta monster insekten? Kommer planet störta mm. mm.
    Ja, alltså sådana lite knäppa tankar som egentligen bara jag kan komma på ;-).
    Men, nu kan jag säga att de har väldigt god mat. Ok, det går att få tag på västerländsk mat också men känns lite tråkigt att äta det när man åkt så långt kan jag tycka, vill ju i alla fall prova lite av deras krydd goda mat. Och där kom faktiskt inga monster djur 😉 .
    Se tycker vi att de var väldigt gästvänliga.
    Men ett liiiiiitet tips till er. Om ni ska ut och åka runt där, ta då hellre taxi än buss. Taxin är rätt så billig men bussarna är liksom mer liv och död.
    Jätte överfulla, krokiga dåliga vägar, dåliga bromsar och chafförer som tyckte att det var roligare att prata med resenärerna än att köra buss.
    Men men, ni kommer säkert att få det jättebra!
    Ha en toppen dag 🙂 !
    Kram

    Svara
    1. lillafrunsdagbok

     Å vad skönt att det är nån annan mer än jag som tänkt monstertankar!! 😉 haha
     Men så bra att du/ni hade det så bra! Och tack för tipsen! 😀

     Kram!

     Svara

Lämna gärna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *