Farligt gott

Jag känner att jag har en ansvar; jag bara måååste dela vidare dessa recept på kolorna ifrån heaven.

 Hallonkola:

  • 1 dl (100g) mixade hallon av färska eller frysta och tinade bär
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2,5 dl (220g) strösocker
  • 1 msk ljus sirap
Gör såhär:
  1. Smöra en fyrkantig form,inte större än 20 gånger 20 cm
  2. Mixa hallonen fint,mät upp 1 dl och rör ner citronsaften
  3. Blanda alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull
  4. Låt koka upp sakta under omrörning och koka sedan tills termometern visar 120 grader (kulprov)
  5. Häll upp i formen och låt stelna
  6. Klipp/skär sedan i fyrkantiga bitar och förvara svalt

Hallonkolan- paketerad och klar!

Lakritskola:

  • 5 dl grädde
  • 5 hg strösocker
  • 5 msk sirap
  • 2 msk glucos
  • 30 g smör
  • 2 lakritsstänger (krossas & pulveriseras i mortel)

Gör såhär:

  1. Smöra en fyrkantig form,inte större än 20 gånger 20 cm
  2. Blanda ihop alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull
  3. Låt koka upp sakta under omrörning,men rör inte fööör ofta. Koka tills termometern visar 123-124 grader
  4. Häll upp i formen och låt stelna
  5.  Klipp/Skär sedan i fyrkantiga bitar och förvara svalt

 

Innan vi var klara, var hela denna stora burk full av lakritskola! 😀

Enkelt och farligt gott!

KRAM /lillafrun

Kommentar

  1. Louise

    Så gott det här såg ut! Jag har som tradition att alltid testa att göra en ny sort julgodis varje år, detta får bli årets nykomling:) Tack för inspiration!

    Svara

Lämna gärna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *